Annonce

Hvordan får jeg børneorm væk?

Spørgsmål:

Hej Netdoktor.

Jeg er en 13 årige pige som har børneorm. Har det for første gang i mit liv. Jeg har sagt det til min mor, hun syntes at det er noget pjat det jeg siger, da hun mener at det kun er 6 årige, der får det.

Hvilket gør mig lidt irriteret. som jeg har kunne læse mig frem til på nogle af jeres tidligere besvarelser til andre folk er det ikke farligt at have børneorm hvilket gør mig lidt lettet. Mit spørgsmål er hvordan jeg for dem væk hurtigt?

Mvh. en spørger

Svar:

Kære spørger

Infektion med børneorm (Enterobius vermicularis) er en ufarlig, men hyppig tilstand. Selve ormen er 2-12 mm lang og hvid og kan ses i afføringen. Aldersmæssigt ses børneorm hyppigst mellem 5-10 år. De typiske symptomer er kløe ved endetarmen – særligt om natten da det er på dette tidspunkt ormene kravler ud for at lægge æg på huden, rastløshed og søvnbesvær. Man kan dog også have en symptomfri infektion.

I nogle tilfælde kan man forsøge at tage en prøve omkring endetarmsåbningen for at påvise ormene eller deres æg, men ofte starter man behandling blot på sygehistorien.

Den medicinske behandling består af én tablet som tages tre gange med 2 ugers mellemrum og man behandler altid hele familien – med undtagelse af børn under 1 år. Ikke medicinsk behandling består af god håndhygiejne, klippe neglene korte og kogevaske sengetøj, håndklæder mv.

Med venlig hilsen

Ole-Victor Wadschier

Kommende speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 08.03.2017
Annonce