Annonce

Fællesskab får mænd op af sofaen

Mange mænd, der ønsker et sundere liv, vil formentlig have lettere ved at gøre noget ved det, hvis de kommer i selskab med ligesindede.

Du har lagt dig lidt ud med årene, og du ved det godt. Du vil gerne dyrke motion, men får dig ikke taget sammen. Lyder det bekendt? Så er du ikke alene.

En dugfrisk undersøgelse foretaget af Forum for Mænds Sundhed blandt 1000 mænd viser, at knap halvdelen af de adspurgte mænd både ønsker at tabe sig og at motionere mere. Knap en tredjedel ønsker også spise sundere.

Tjek dine symptomer - hurtigt og enkelt.

For mange er der imidlertid langt fra tanke til handling, for det kan være svært at komme i gang med at ændre sin livsstil. Men den nye undersøgelse rummer måske svaret på, hvordan det kan lade sig gøre at komme op af sofaen og i gang. 6 ud af 10 mænd svarer nemlig, at de synes, at det er lettere og sjovere at dyrke motion sammen med andre.

Når man dyrker motion med andre, opstår der et fællesskab, der både motiverer og forpligter. Og derfor er det netop fællesskabet, der kan få mændene i gang. Det fortæller Svend Aage Madsen, der er chefpsykolog på Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed.

"Det, at de kan holde hinanden til ilden ved at konkurrere og drille hinanden i al venskabelighed, er med til at gøre det hele lidt sjovere", forklarer han.

Det er kun for mænd

I det seneste år har Forum for Mænds Sundhed oprettet en række mødesteder landet over, hvor man kan mødes og dyrke forskellige sportsaktiviteter. Og her er kun adgang for mænd.

"Mange mænd fortæller, at de har svært ved at være fortrolige, når der er kvinder. Men hvis mænd er i trygge rammer, er det ikke svært at være ydmyg og sårbar og fortælle om det, der er svært. Mange mænd kan bedre folde sig ud, når mænd er i selskab med andre mænd" siger Svend Aage Madsen.

Mødested kan være første skridt

Mænds Mødesteder

Trænger du til at komme i gang med at bruge kroppen, kan første skridt være at tage et kig på dette: Kort over Mænds Mødesteder.

Er der langt til et eksisterende Mødested, kan du også tage kontakt til Mænds Sundhed. Her vil man meget gerne hjælpe med at oprette nye Mødesteder. Læs mere om Mænds Mødesteder

I øjeblikket er der oprettet otte mødesteder i hele landet, men der er flere på vej, fortæller Svend Aage Madsen. Inden jul regner han med, der er oprettet 20-25 nye mødesteder. Han understreger, at mødestederne er for alle – tykke, tynde, unge og ældre.

"Det er et vigtigt princip, at der skal være plads til alle – også dem, der starter ud med ikke at være i så god form. Det handler om at være sammen om at gøre noget og støtte hinanden i det", siger han.

Artiklen er baseret på undersøgelsen "Mænd, Fælleskaber og Trivsel, der er udarbejdet af Mænds Forum for Sundhed. Undersøgelsen bliver udgivet i forbindelse med Mens Health Week, som afholdes i næste uge. Læs mere om Mens Health Week

Sidst opdateret: 07.06.2016

Annonce