Nyhedsbrev
Nu kan du få viden om overgangsalder og gode råd til at håndtere symptomer og gener direkte i din indbakke.
Du kan til enhver tid afmelde vores udsendelser ved at klikke på et link, der findes i alle udsendelser. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik.
Blodtryk kan du selv måle, hvis du har en blodtryksmåler i hjemmet. Her kan du se, hvordan du skal forstå værdierne.
Ved forhøjet blodtryk (hypertension) presses blodet gennem pulsårerne med et højere tryk end normalt. Et normalt blodtryk er 120 over 80. Læs mere her.
Blodtryksmåling er en enkel og skånsom undersøgelse, der giver mange gode oplysninger om hjertets og blodkarrenes tilstand. Læs mere om det her.
En blodtryksmåler kan bruges derhjemme, så du har mulighed for at tjekke dit blodtryk, når behovet opstår.
Dit blodtryk er et tal for, hvordan dit hjerte pumper. Pumper det for voldsomt , er der risiko for, at hjertet bliver overbelastet.
Vil du sænke dit blodtryk, eller vil du holde dit blodtryk på et stabilt niveau? Her får du 6 gode råd til, hvad du kan gøre for at få et stabilt blodtryk.
Har du forhøjet blodtryk? Det kan sænkes med medicin, men flere undersøgelser har vist, at motion også kan virke blodtrykssænkende. Læs mere her.
I det følgende afsnit vil du kunne læse om de midler der virker på udsendelse af stoffer fra hjernen, samt de der virker på receptorerne i blodkarrene.
Der findes flere typer medicin mod forhøjet blodtryk. Det kan være nødvendigt at kombinere flere midler for at opnå den ønskede virkning. Her kan du læse mere om, hvilke typer der findes.
Vidste du, at Netdoktor har et stort udvalg af online magasiner om sygdom og sundhed. Du kan blandt andet blive klogere på ADHD, svær overvægt og CLL. Se udvalget her. »
Netdoktor laver nyhedsbreve både til dig, der er syg, dig der er pårørende og dig, der bare er interesseret i sundhed og sygdom. Se udvalget og tilmeld dig her. »
Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.