Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Ordbog | Hjerte og blod

Sinusknude

Sinusknuden en lille samling af specialiserede muskelceller, der sidder inde i hjertets højre forkammer. Sinusknudens funktion er at danne elektriske impulser, der får hjertet til at trække sig sammen, så der dannes et hjerteslag, og blodet kan blive pumpet rundt i kroppen.

Opdateret: 10. Maj 2022

Hvad er sinusknuden?

Sinusknuden en lille samling af specialiserede muskelceller, der sidder i hjertets højre forkammer.

Sinusknudens funktion er at danne elektriske impulser, der får hjertet til at trække sig sammen, så der dannes et hjerteslag, og blodet kan blive pumpet rundt i kroppen.

Sinusknuden ligger i hjertes højre forkammer og danner hjertes elektriske impulser.
Sinusknude

Hvordan fungerer sinusknuden?

Sinusknuden kan kaldes for hjertets ”pacemaker”, da det er den, der bestemmer, hvor hurtigt hjertet slår. De specialiserede celler, der udgør sinusknuden, udsender regelmæssigt elektriske impulser, der systematisk fordeles igennem hjertets muskulatur og resulterer i, at hjertet trækker sig sammen.

Sinusknuden bestemmer, hvor hurtigt hjertet slår, men bliver påvirket af forskellige faktorer, såsom fysisk aktivitet eller emotionelt stress. Hvis sinusknuden ikke virker, som den skal, kan hjertet slå unaturligt langsomt (bradykardi) og/eller unaturligt hurtigt (takykardi).Dette kan være forårsaget af en række sygdomme, blandt andet syg sinus-syndrom.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons