Annonce

Medicin mod hæmorider

Medicin mod hæmorider

Som udgangspunkt behøver hæmorider ikke medicinsk behandling. Men hvis de er meget generende, kan man bruge lægemidler, som enten smøres direkte på hæmoriden, eller midler, som generelt virker stabiliserende på blodkarrene.

Midler mod hæmorider til lokal brug

Midler, der smøres direkte på hæmoriden, har ofte flere virkninger. De kan virke hæmmende på vævsreaktionen, være smertestillende og samtidig gøre, at hæmoriden skrumper. Ofte bruges stikpiller, hvis hæmoriden sidder inde i endetarmen, mens salver bruges, hvis de sidder udenpå. Eventuelt kan man kombinere de to. De lægemidler, som bruges i behandlingen af hæmorider, indeholder ofte forskellige lægemiddelstoffer. Der findes også cremer med binyrebarkhormoner, som specifikt bruges mod hæmorider. Disse midler bør dog kun bruges i kortere tid.

Midler mod hæmorider til systemisk brug

Personer med hæmorider kan have gavn af et såkaldt kapillærstabiliserende middel, som styrker de små blodkar. Disse midler indeholder stoffer, der kaldes flavenoider. Flavenoider er naturlige stoffer, som har vist sig at have en gavnlig effekt på hæmorider, da de nedsætter udspilningen af blodårerne og samtidig beskytter de små blodkar.

Annonce (læs videre nedenfor)

Læs mere

Sidst opdateret: 16.01.2009

Seneste brevkassesvar om Mave og tarm

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce