Annonce

Sådan taler du med dit barn om YouTube

Næsten 4 ud af 10 forældre mener ikke, at de ved nok om, hvad deres børn laver på YouTube. Medierådet for Børn og Unge har udgivet nyt materiale, der kan hjælpe forældre til at tage snakken om YouTube med deres børn.

Mere end 7 ud af 10 danske børn i aldersgruppen 7-14 år bruger videodelingsplatformen YouTube. Mange forældre er dog bekymrede for deres børns brug af YouTube. For hvad er det for noget indhold, ens barn kan finde via platformen, og hvordan taler man med sit barn om indhold på sociale medier og digital færden? Medierådet for Børn og Unge har udgivet nyt materiale til forældre, der ønsker at involvere sig i deres børns færden på YouTube. Materialet skal give forældrene inspiration til, hvordan man tager snakken om YouTube med sit barn, og inkluderer blandt andet viden om YouTube og typer af YouTube-videoer, en ordbog til platformen samt en test, der kan afgøre, hvilken tilgang ens barn har til Youtube.

Læs også: Flere børn er blevet nærsynede under pandemien

Forældre er bekymrede for deres børns færden på YouTube

Medierådet arbejder for at styrke og fremme børn og unges digitale dannelse, og udgivelsen af det nye materiale indgår som en del af denne indsats.

Det nye materiale kan bruges som inspiration til at tale med sine børn om alle sociale medier, men tager udgangspunkt i YouTube, da det er den digitale platform, de yngste bruger mest. Samtidig mener knap 4 ud af 10 forældre, at de mangler kendskab til, hvad deres børn foretager sig på YouTube.

– Børn og unges digitale liv og fællesskaber har meget værdi. Men der kan også være afkroge og indhold på nettet, som forældre ikke synes, at barnet skal møde. Vi opfordrer til, at forældre engagerer sig i deres børns onlineliv og taler om indhold og oplevelser på de sociale medier – på linje med fritidsinteresser og skolen, siger Stine Liv Johansen, der er formand for Medierådet.

Du kan finde det nye materiale her.

Læs mere: Sådan undgår du skærm-øjne

God dialog om sociale medier

Som forælder kan man desuden gøre brug af Børns Vilkårs 7 gode dialogvaner om sociale medier.

  1. Tal med dit barn hver dag.
  2. Vær kritisk over for indhold og reflektér med dit barn.
  3. Vær sammen med dit barn om sociale medier.
  4. Sæt grænser – klare rammer skaber tryghed.
  5. Tal om (selv)iscenesættelse.
  6. Vis interesse for fællesskabet.
  7. Tænk over dine reaktioner.

Læs mere om at være forælder i en digital verden på Børns Vilkår.

Få flere nyheder her

Kilder: Medierådet for Børn og Unge, Børns Vilkår

Sidst opdateret: 13.10.2020

Annonce