Annonce

Børnevaccine beskytter ekstra mod infektioner

Børn, der modtager de anbefalede to omgange af MFR-vaccinen, har en lavere risiko for at blive indlagt på hospitalet med andre infektionssygdomme. Det viser ny forskning fra Statens Serum Institut.

MFR-vaccinen er en del af børnevaccinationsprogrammet og beskytter mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Vaccinen skal gives til børn over to gange, når de er 15 måneder og igen, når de er 4 år.

Ny forskning fra Statens Serum Insitut viser, at børn der modtager begge omgange af vaccinen, har en mindre risiko for at blive indlagt på hospitalet i to dage eller mere med alvorlige infektionssygdomme. Det gælder altså også sygdomme udover de tre der vaccineres imod.

Læs også: Gratis MFR-vaccine til voksne

300.000 børn undersøgt

Statens Serum Instituts forskning er baseret på informationer fra danske registre over vaccinationer, hospitalsindlæggelse, sundhedsforhold og antibiotikaforbrug.

I alt er næsten 300.000 danske børn født mellem 2004-2010 blevet undersøgt.

Undersøgelsen viste at børn, der havde modtaget vaccinen over to gange havde en 16 procent lavere risiko for at blive indlagt med en infektion i to dage eller mere, end børn der kun havde modtaget det første skud af vaccinen.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Statens Serum Institut og Revaccination With Measles-Mumps-Rubella Vaccine and Infectious Disease Morbidity: A Danish Register-based Cohort Study

Sidst opdateret: 05.07.2018

Annonce