Annonce

Corona: Stigende smitte og ny variant

En ny variant af corona er kommet til Danmark fra Grækenland, og samtidig stiger smitten med corona i landet. Læs med her, og få det nyeste overblik over corona-situationen i Danmark.

I løbet af de sidste par uger har coronasmitten været stigende i Danmark. Det har ført til flere indlæggelser både med corona og på grund af corona. Det vil sige, at folk enten er blevet indlagt, fordi de har et alvorligt sygdomsforløb på grund af corona, der kræver indlæggelse eller, fordi de er indlagt på grund af en anden sygdom, men samtidig har corona. Indlæggelserne er dog stadig på et relativt lavt niveau.

Den kendte og smitsomme Omikron-undervariant BA.5 er stadig dominerende, men nu er der også kommet en ny variant til landet nemlig BA.2.75. Det ser ud til, at den er kommet til Danmark fra en person, der har været på ferie i Grækenland og formodentlig er blevet smittet der. Den nye variant blev først set i Indien i maj, og den har siden da spredt sig til en stor del af den indiske befolkning.

Ny variant får international opmærksomhed

Den nye variant BA.2.75 har fået stor international opmærksomhed, fordi den har flere forskellige mutationer i et protein. Det kan have betydning for, hvor god den er til at sprede sig og samtidig undvige immunitet fra vacciner og tidligere infektioner med corona.

Statens Serum Institut gør dog opmærksom på, at det endnu er uklart, om den nye variant er mere smitsom og bedre til at undvige immunitet end de tidligere varianter. Samtidig ved man endnu ikke med sikkerhed, om varianten giver et mere alvorligt sygdomsforløb end de varianter, vi tidligere har haft i Danmark.

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut følger udviklingen af corona i Danmark tæt, og samtidig vurderer en corona-variant-risikovurderingsgruppe løbende alle nye undervarianter af corona i Danmark.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: ssi.dk: Smitten stiger og besøg af en ny variant, Det første tilfælde af SARS-CoV-2-varianten BA.2.75 i Danmark er nu fundet

Sidst opdateret: 18.07.2022

Annonce