Annonce

Dårlig hørelse forværrer demens

Demens er betegnelsen for en række symptomer på svigtende hjernefunktion, som først og fremmest viser sig ved dårlig hukommelse. Demens kommer ofte snigende, men vidste du, at nedsat hørelse kan forværre lidelsen?

Læs også: 5 gode råd - sådan undgår du demens

85.000 danskere lider af demens. Fire ud af fem af disse lider også af nedsat hørelse, og det har en forstærkende effekt på demensen, siger speciallæge i audiologi i Aarhus, Arne Eike:

- Der foreligger store udenlandske undersøgelser, der viser, at hvis du har et ubehandlet moderat høretab, så øges risikoen for at udvikle demens med en faktor fem i forhold til, hvis du er normalt hørende.

Læs også: Nedsat hørelse - typiske årsager

Derfor forværres demensen

Grunden til, at nedsat hørelse kan være med til at forværre demensen, er, at den demensramte patient risikerer at blive mere isoleret som følge af høretabet, og isolation og manglende sociale relationer kan påvirke demensen i negativ retning.

Få livskvaliteten tilbage

Jette Pedersen har demens tæt inde på livet, og da hende og familien havde sendt hendes demente far afsted til et hørecenter, hvor han fik et nyt høreapparat, oplevede de, hvordan hans livskvalitet steg markant:

- Så begyndte han at spørge til os, og nu er han meget mere til stede, og han har fået glimtet tilbage i øjnene, selv om han stadig er dement, forklarer hun.

FÅ FLERE NYHEDER OM DIN SUNDHED HER!


Kilde: DR.dk

Sidst opdateret: 29.03.2016

Annonce