Annonce

Derfor er danskerne de lykkeligste

Danskerne er igen tilbage på toppen af listen over verdens lykkeligste lande, fastslår den årlige rapport World Happiness Report fra FN.

Siden rapporten for første gang blev offentliggjort i 2012, har danskerne befundet sig blandt de lykkeligste folkefærd i verden, men i 2015 måtte vi nøjes med en 3. plads, da vi blev overhalet af både Schweiz og Island.

Læs også: Ny behandling kan dræbe kræft lynhurtigt

Derfor er vi de lykkeligste

Nu er vi igen tilbage på toppen af lykkebarometeret, og det skyldes ifølge FN's rapport vores gode velfærdssystem, herunder faktorer som helbred, lægebehandling, lighed, politisk frihed, jobsikkerhed, familiære relationer, bruttonationalprodukt og graden af korruption.

Ifølge Christian Bjørnskov, der er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, skal vores kåring som det lykkeligste folkefærd i verden også forstås i lyset af vores stærke fællesskabsfølelse:

- Danskerne stoler på hinanden. Når vi står sammen, kan vi lykkes med alting, samtidig med at vi har en stærk tro på, at vi har selvbestemmelse over vores eget liv, siger han.

Læs også: Kemi - disse fødevarer skal du undgå

Vesteuropa i toppen

Landene, der placerer sig i toppen af statistikken, er alle små eller mellemstore lande i Vesteuropa. Schweiz indtager således 2. pladsen, mens Island indtager 3. pladsen, skarpt efterfulgt af Norge og Finland.

FÅ FLERE NYHEDER OM DIN SUNDHED HER!

Kilde: Politiken

Sidst opdateret: 17.03.2016

Annonce