Annonce

Det er sundt at blive far

Forum for Mænds sundhed har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at manden bliver sundere, når han bliver far.

De fleste af os kender nok en mand, som mener, at han aldrig har behov for at gå til lægen. Men denne tilgang til sundhed, ser ud til at ændre sig, når manden bliver far. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Forum for Mænds sundhed i forbindelse med den internationale Men’s Health Week.

Det er sundt at blive far

Undersøgelsen peger på, at mænd bliver mere motiverede til at leve sundt, når de bliver fædre, så de kan leve et længere og aktivere liv sammen med deres børn. Undersøgelsen viser nemlig at 30 - 40 procent af mænd, ændrer deres kostvaner efter, de får får børn. Når manden bliver far, vil han gerne fremstå som et godt eksempel - også i forbindelse med en sund levestil.

Formanden for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, udtaler: ”Undersøgelsen viser, at der er endnu en god grund til at bakke op om og skabe de bedst mulige betingelser for mænds forældreskab. Det gælder sundhedsvæsnets behandling af mænd, det gælder mulighederne for barsel til mænd og det gælder betingelserne for, at mænd kan udvikle nære relationer til deres børn op igennem børnenes opvækst."

Læs også: Når mænd er syge

Hvordan bliver manden sundere?

Undersøgelsen bestod af en række panelspørgsmål til en gruppe på over 1000 fædre med børn i alderen 0-6 år, hvoraf der er lavet dybdegående interviews med 40 af fædrene.

Undersøgelsen viser blandt andet, at halvdelen af de mænd, der var rygere, er holdt op med at ryge, efter de er blevet fædre. Desuden drikker de mindre alkohol, og dobbelt så mange af mændene får taget en cykelhjelm på hovedet efter, der er kommet børn ind i billedet.

Det er altså nogle af de vigtigste faktorer for vores sundhed, herunder rygning, sikkerhed og alkohol, der påvirkes i en positiv retning for rigtig mange mænd i forbindelse med faderskabet.

Du kan læse hele undersøgelsen her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Fædres Sundhed

Sidst opdateret: 14.06.2017

Annonce