Annonce

Flere bliver solskoldet på ferien

Antallet af danskere der bliver solskoldet, når de rejser mod varmere himmelstrøg, er steget markant de sidste fem år. Det viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Danskerne er blevet bedre til at passe på solens stråler herhjemme, men når de rejser på ferie sydpå, glemmer de oftere de gode solråd. Det afslører en ny undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

I 2017 vendte hele 37 procent af danskerne nemlig hjem fra ferien med en solskoldning. Det er en væsentlig stigning sammenlignet med 2012, hvor 27 procent oplevede at blive røde og forbrændte på solferien.

Vi ved det godt

Undersøgelsen er en del af rapporten Danskernes solvaner på solferie 2017, hvor 4.000 personer i alderen 15-64 år har svaret på spørgsmål omkring deres solvaner.

I rapporten fremgår det, at 9 ud af 10 danskere solbader, når de er på ferie. Især kvinderne solbader meget, men generelt er antallet af danskere, der solbader hyppigt på ferien steget de seneste fem år.

Ifølge undersøgelsen er 81 procent af de adspurgte dog enige i, at man bliver lettere forbrændt sydpå.

- Danskerne ved altså godt, at der er grund til at passe ekstra på i sydens sol, men nogle gange er der langt fra viden til handling, siger Peter Dalum, projektchef i Solkampagnen.

Læs også: Sikker i solen

Børnene bliver også forbrændte

Den markante stigning i solskoldninger viser sig ikke kun hos de voksne. Til trods for at forældrene oplyser, at knap 9 ud af 10 af de hjemmeboende børn ”altid” eller ”ofte” brugte solcreme på ferien, bliver børn i alderen 0-11 år hyppigere forbrændt på ferien.

I 2013 blev 7 procent af børnene i aldersgruppen 0-11 år solskoldede på ferien i udlandet, mens tallet i 2017 er steget til 17 procent.

Læs også: Beskyt dine børn i solen

Få flere nyheder om sundhed her


Kilder: Kræftens Bekæmpelse og Solkampagnen – Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Sidst opdateret: 22.06.2018

Annonce