Annonce

Flere rygere i Danmark

Andelen af danskere, der ryger, er steget i 2018, og det er første gang i tyve år, at tallene for danskernes rygevaner peger i en negativ retning.

I 2016 røg 21 procent af danskerne. Det er i dag steget til 23 procent ifølge en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen.

I de seneste seks år har der ikke været nogen ændring i tallene for danskernes rygevaner, og det er første gang i 20 år, at andelen af danskere, der ryger, er steget.

Rygestop: Søg professionel hjælp i kommunen

I alt har 5.017 danskere deltaget i undersøgelsen af danskernes rygevaner, som foretages hvert år. Undersøgelsen viser, at 22 procent af kvinderne og 24 procent af mændene, som har deltaget, ryger lejlighedsvist eller dagligt.

Tallene er bekymrende for sundhedsorganisationerne bag undersøgelsen, der også viser, at 62 procent af dem, der ryger dagligt, gerne vil stoppe:

- Chancen for at blive røgfri er op til fem gange større, hvis man får professionel hjælp i forbindelse med sit rygestop, siger Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen, til Sundhedsstyrelsen.

I den forbindelse kan man benytte sig af kommunal rygestoptilbud. På Stoplinjen.dk kan du søge dit kommunale tilbud frem.

Læs mere om rygestop her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundhedsstyrelsen: Flere danskere ryger og Sundhedsstyrelsen: Danskernes rygevaner 2018.

Sidst opdateret: 03.01.2019

Annonce