Annonce

Mandeinfluenza: Bliver mænd mere syge?

De fleste har nok hørt om den berygtede ‘mandeinfluenza’, men et studie viser, at mænd faktisk rammes hårdere af infektioner end kvinder.

Mange kender nok en mand, som bliver slået helt ud af en omgang influenza og drillende bliver spurgt, om det er den farlige ‘mandeinfluenza’, der er på spil igen.

Men et studie fra University of London kommer mændene til undsætning. Forskerne bag mener nemlig, at mænd ganske rigtigt får det dårligere end kvinder. Den dårlige nyhed er, at virus og bakterier er farligere for mænd og gør dem derfor mere syge.

Læs mere: Bakterier og virus

Virus og bakterier er farligere for mænd

Studiet viser, at kvinder er mere værdifulde værter for de sygdomsfremkaldende organismer, patogener, fordi de simpelthen har flere muligheder for at smitte.

For patogener er formålet ikke at gøre mennesker syge, men at brede sig igennem smitte. Og mænd kan kun smitte via kropslig kontakt, imens kvinder også kan smitte gennem fødsel og amning.

Patogener udvikler sig derfor til at blive mindre farlige for kvinder. Det modsatte gør sig gældende for mændene, som ifølge studiet, bliver mere syge, fordi virus og bakterier ikke nødvendigvis behøver at passe lige så godt på mandlige smittebærere.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: The Evolution of Sex-specific Virulence in Infectious Diseases og University of London.

Sidst opdateret: 07.11.2017

Annonce