Annonce

Pas på med farvede kontaktlinser til fastelavn

Snart er det fastelavn, og mange fristes til at pifte deres kostume op med farverige kontaktlinser. Men de skal bruges med forsigtighed, da man ellers risikerer at skade sine øjne.

Farvede kontaktlinser er blevet populære blandt børn og voksne op til fastelavn og halloween. De farvede kontaktlinser kan være med til at sætte prikken over i’et på ens kostume, men man skal sætte sig godt ind i, hvordan de bruges, da man ellers kan skade øjnene. Sådan advarer øjenlæger ved Rigshospitalet.

Opfordrer ikke til brug af farvede kontaktlinser

Rigshospitalets øjenlæger opfordrer til, at man helt lader være med at bruge de farvede kontaktlinser. Hvis man alligevel vil bruge dem, anbefaler de, at man får hjælp af en, der er vant til at bruge almindelige kontaktlinser. Derudover er det meget vigtigt, at man husker at tage kontaktlinserne ud, inden man går i seng, da man på den måde kan mindske risikoen for sår og betændelse i hornhinden.

Det må ikke gøre ondt

Øjenlæge Anne Katrine Wiencke forklarer, at en god huskeregel er, at linserne aldrig må gøre ondt at have i:

- Hvis kontaktlinserne er ubehagelige, gør ondt eller svier, skal du tage dem ud med det samme. Det må ikke gøre ondt, hverken når du lige har sat dem i øjet eller senere, siger hun.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Rigshospitalet

Sidst opdateret: 08.02.2023

Annonce