Annonce

Sund mand: Hvilke tilbud findes til dig?

I november er det International Måned for Mænds Sundhed. Her giver vi dig et overblik over, hvilke tilbud du kan benytte dig af, hvis du har behov for hjælp til en bedre sundhed.

Danske mænd lever i gennemsnit fire til fem år kortere end danske kvinder, og de bliver oftere ramt af alvorlige sygdomme. Det er der flere forskellige sundhedsmæssige årsager til.

Ifølge Region Hovedstaden er en af forklaringerne på den kønslige ubalance, at mænd går mindre ofte til lægen. Det kan medføre, at sygdomme, som for eksempel kræft, diabetes eller kredsløbssygdomme, ikke bliver opdaget tidsnok til, at man kan behandle dem effektivt. Andre forklaringer kan findes i, at mænd i højere grad lever usundt, hvad angår mad, alkohol og rygning, og at mange mænd oplever at føle sig ensomme.

Derfor er der også nok at tage fat på i forbindelse med den internationale måned for mænds sundhed. Nedenfor har vi samlet en række tilbud, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil hjælp dig selv til en bedre sundhed.

Her kan du få hjælp

Tjekdigselvmand.dk

På hjemmesiden kan du blive guidet i, hvordan du tjekker din egen krop for forandringer. Den kan være et vigtigt redskab til at opdage, hvis noget er galt, så du kan komme afsted til lægen i tide.

Mænds Mødesteder

Mænds Mødesteder er et fællesskab, hvor mænd kan samles om en aktivitet. Det er mændene i fællesskabet, der selv bestemmer, hvilken aktivitet de har lyst til at samles om, men eksempler kan være motion, madlavning, spil, fiskeri og meget mere. Fællesskaberne findes i hele landet, og du kan finde et fællesskab tæt på dig igennem hjemmesiden.

Sundmand-kommuner

Du kan også undersøge, om der kan være specielle tilbud i din kommune. De såkaldte Sundmand-kommuner er kommuner, som har målrettede sundhedstilbud og aktiviteter til mænd. Det kan for eksempel være motionstilbud, stressforebyggende tilbud eller tilbud om fællesskaber for mænd. Se om din kommune er Sundmandkommune på hjemmesiden.

Læs også: Mænd vil gerne have et helbredstjek

Netbaseret og telefonisk rådgivning

Hvis du har behov for rådgivning, for eksempel i forbindelse med misbrug eller psykisk sygdom, findes der flere forskellige telefon- og netbaserede muligheder. Tilbuddene her er ikke målrettet mænd, men er for alle, der har brug for det.

Livslinjen er en anonym telefon-, chat- og netrådgivning for folk med selvmordstanker og for deres pårørende og efterladte. Telefon: 70 201 201

Misbrugsportalen er et gratis og anonymt rådgivningstilbud til mennesker med misbrug. Telefon: 70 90 90 80

Sct. Nicolai Tjenesten er et tilbud til dig, der har brug for nogen at tale med. Telefon: 70 120 110

Depressionslinjen er et tilbud til mennesker, der er ramt af depression og bipolar lidelse samt deres pårørende. Telefon: 33 12 47 74

Du kan læse mere om mænds sundhed på sundmand.dk.

Se en oversigt over Netdoktors nyhedsbreve og tilmeld dig her


Kilder: Forum for Mænds Sundhed, Misbrugsportalen, Livslinjen, Sct. Nicolai Tjenesten og Depressionforeningen.

Sidst opdateret: 16.11.2022

Annonce