Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Drøblen

Drøblen er et lille dråbeformet vedhæng, som hænger i den bageste del af ganen, lige ved overgangen til halsåbningen. Den bruges blandt andet når vi synker.

Opdateret: 2. December 2021

Hvad er drøblen?

Drøblen, også kaldet uvula, er et lille dråbeformet vedhæng, som hænger i den bageste del af ganen, lige ved overgangen til halsåbningen. Den bruges blandt andet når vi synker.

Drøblen

Hvorfor har man en drøbel?

Drøblen har en række mindre funktioner hos mennesket. Den producerer blandt andet spyt og hjælper med at holde svælget smurt, ligesom den, sammen med den bløde gane, sørger for at maden ikke bevæger sig op mod næsen, når vi synker.Drøblen har også en udtalemæssig funktion, og bliver brugt til mange ordlyde især i afrikanske, franske og arabiske sprog.

Kan man blive syg i drøblen?

Drøblen kan blive inflammeret og forårsage problemer med synkning og talebesvær, ligesom det kan aktivere brækrefleksen, hvilket kan være ubehageligt.Drøblen kan også forårsage søvnproblemer i form af såkaldt søvnapnø, som er perioder, hvor drøblen aflukker for næsen, og dermed forårsager vejrtrækningsstop i et par sekunder. På samme måde kan drøblen forårsage snorken.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons