Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Psykiatri

Psykologhjælp bliver gratis for unge under 25

En meget populær forsøgsordning med gratis psykologhjælp til unge mellem 18 og 24 år bliver nu gjort permanent. Det er vedtaget i den nye finanslov for 2021.

Offentliggjort: 9. December 2020

En meget populær forsøgsordning med gratis psykologhjælp til unge mellem 18 og 24 år bliver nu gjort permanent. Det er vedtaget i den nye finanslov for 2021.

Når unge får ondt i livet, kan situationen forværres, hvis omkostningerne for den hjælp, man har behov for, tårner sig op, og man må bruge et halvt eller et helt SU-budget på psykologhjælp. Det kan endda afholde nogen fra at søge hjælp.

Det ændres nu. På finansloven for 2021 er det nemlig blevet forhandlet hjem, at unge mellem 18 og 24 år, der lider af let til moderat angst eller depression, skal have mulighed for at få gratis psykologhjælp.

Det er regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, der er partierne bag den nye finanslov.

Læs også: Kultur kan hjælpe mennesker med psykisk sygdom

Populær forsøgsordning

Hvis du synes, at gratis psykologhjælp til unge lyder bekendt, så er der noget om snakken. Det er nemlig ikke første gang, vi hører om det. Det har været debatteret i mange år, og de seneste to år har det kørt som en landsdækkende forsøgsordning.

Det er denne forsøgsordning, der nu gøres permanent.

Og det er ikke uden grund. Forsøgsordningen har nemlig været uhyre populær. En evaluering viser, at efterspørgslen på psykologhjælp ved angst og depression er mere end fordoblet i de to år, hvor forsøgsordningen har eksisteret.

Ifølge evalueringen er der en vis sandsynlighed for, at disse tal vil stige yderligere, som ordningen bliver mere udbredt.

Ordningen træder i kraft fra 2. halvår af 2021. Fra 2022 er der afsat 47,2 millioner kr. årligt til ordningen.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundheds- og Ældreministeriet og Evaluering af forsøgsordning med vederlagsfri psykologbehandling

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.