Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Psykiatri

Medicin mod psykiske problemer


Opdateret: 21. Januar 2009

Medicin mod psykiske problemer

Psykiske problemer dækker over en bred betegnelse af lidelser og kan komme til udtryk på et utal af måder. Her kan du læse om den medicinske behandling af sygdommene skizofreni , ADHD og angst.

Psykiske problemer som spiseforstyrrelser og angst kan i stor udstrækning behandles eller holdes i ave ved forskellige former for samtaleterapi. I nogle tilfælde er samtale og vejledning dog ikke nok, og her kan man være nødt til at påbegynde en medicinsk behandling.

Skizofreni

Mod skizofreni bruges antipsykotika, hvoraf der findes 1. og 2. generationsmidler. Disse midler kan generelt mildne symptomerne ved sygdommen, men især 1. generationsmidlerne er forbundet med mange bivirkninger. Læs om medicin mod skizofreni her.

ADHD

Det menes, at ADHD skyldes defekter i især tre områder af hjernen. I behandlingen bruges der medicin, som stimulerer centralnervesystemet, hvilket generelt øger hjernens vågenhed. Læs om medicin mod ADHD her.

Angst

Ved angst er samtale og information om angsten ofte nok til, at man kan kontrollere den. Er dette ikke nok, kan man supplere med medicinsk behandling. Læs om medicin mod angst her.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.