Brevkasse

Spørgsmål   Samliv

Spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke få en orgasme?

Hej Netdoktor

Jeg er en pige på 28 år, og jeg kan ikke få orgasme. Det er begyndt at gå mig meget på, da jeg synes, at jeg har prøvet alt.

Min situation er den, at jeg faktisk har prøvet at få orgasme før. Da jeg var omkring 11-12 år prøvede jeg at onanere med klitoris. Jeg fik de dejligste orgasmer (prøvede det kun cirka 4-5 gange), og det var helt fantastisk. Men jeg vidste ikke, hvad det var, der skete i min krop. Jeg kendte ikke til begreberne udløsning eller orgasme. Men i dag er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg fik orgasme. Jeg var lidt flov over det jeg lavede, og var nervøs for at det var noget skidt, fordi jeg ofte var lidt øm i underlivet og omkring klitoris bagefter. Derfor stoppede jeg med det. Jeg prøvede det dog et par få gange igen derefter, men hvor jeg ikke kunne opnå orgasme, og så droppede jeg det helt. Men da jeg så blev lidt ældre, og fandt ud af hvad en orgasme var, prøvede jeg at onarede lidt igen (ikke af ”tvang”, men ren af lyst og nydelse), men jeg kunne ikke opnå følelsen af orgasme.

Jeg har sidenhen haft både korte og længere forhold samt været single i mange år. Lige nu er jeg single. Jeg oplever stadig samme problem i dag, og jeg har stadig ikke haft følelsen af, at få en rigtig orgasme, som jeg oplevede det, da jeg var 11-12 år. Det er begyndt at gå mig lidt på, og efter så mange år, er jeg nu begyndt at blive bange for, at jeg aldrig kommer til at opleve det igen.

Når jeg onanerer (hånd, vibrator, bruser mm.), har alm. sex, får oralsex osv., oplever jeg altid samme problem, når jeg nærmer mig klimaks. Det bliver dejligere, dejligere og dejligere, og jeg får følelsen af, at jeg bare må blive ved, fordi jeg kan mærke, at jeg er liiige ved at nå klimaks. Men så sker der altid det samme. Det bliver helt vildt dejligt, og jeg føler, at jeg er lige ved at nå toppen, men så er det som om, at min krop ikke kan være med det sidste stykke. Så jeg får aldrig følelsen af en ”udløsning”. Jeg ved ikke, hvordan jeg bedst skal beskrive følelsen, men det er som om, at jeg kan ”nå hertil og ikke længere”, og jeg/min krop ikke rigtig ”kan være i følelsen” når den bliver helt intens og næsten nærmer sig klimaks. Det når lige at blive virkelig rart, men så bliver følelsen til sidst så intens, at den bare stopper, og så bliver min klitoris overfølsom og sex-lysten er væk. Lidt som hvis jeg havde fået en orgasme, men bare ikke mærket følelsen af, at få en ”udløsning”.

Jeg har prøvet alle mulige ting (er som sagt 28 år), og har ikke tal på hvor mange gange, jeg har onaneret, haft sex osv. hvor det altid er endt på denne måde. Jeg ved, at det er vigtigt at man ”giver slip”, men uanset om jeg bare slapper af, nyder følelsen uden at lægge pres på mig selv, så sker der stadig det samme. Jeg kan simpelthen ikke opnå følelsen af, at få en udløsning/orgasme. Jeg har endda prøvet at drømme, at jeg onanerer, hvor jeg også kun når til samme ”stadium” – men heller ikke opnår følelsen af at få en udløsning. Har derfor overvejet om det kan være noget fysisk med min krop (og ikke noget mentalt), der gør, at jeg har dette problem?

Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre. Håber du/i kan hjælpe.

Til info er jeg sund og rask, normalvægtig, tager dog p-piller og har aldrig lavet bækkenbundsøvelser.

Mvh en spørger

Svar:

Kære spørger.

Det er en fantastisk flot beskrivelse, du giver af dit problem. Kunne næsten få plads direkte i en lærebog om emnet. Og der er sikkert andre læsere af dit brev, der vil kunne sige: “sådan har jeg det også!”. Men selv om I har det på samme måde, at lysten er der og spændingen stiger, så kikser det åbenbart lige til sidst. ØV! Men du er en erfaren kvinde, også hvad angår dit problem, som har plaget dig i 16 år, fortæller du. Og jeg har ingen nemme løsninger, som kan hjælpe dig. Men din tålmodighed er ret enestående.

Du mener at vide - på egen krop - hvad en orgasme er, og det er lige den fornemmelse - udløsningen - du ikke kan nå frem til igen. Men alt det andet dejlige er der stadig. Også lysten og trangen. Og “alt” er afprøvet!

Der er ikke noget, der holder dig tilbage, hverken når du er sammen med en anden eller når du er alene. Eller er der?

Jeg tror ikke, at vi to kan finde ud af det her i brevkassen. Men du kan tale med din læge om at blive henvist til en erfaren sexolog, hvis du mener, du har brug for at komme videre. Og det er ikke bare et spørgsmål om teknik og underliv.

Men indtil du eventuelt beslutter dig til det, vil jeg foreslå, at du drejer det hele en ekstra omgang og slår koldt vand i blodet. Nyd fortsat din lyst, giv efter for den, når det passer dig og giv dig god tid - enten når du er alene eller i selskab med én, du har lyst til og har tillid til.

Brug de midler, du lige nu har lyst til, og følg op med fantasier, som falder dig ind. Glem alt omkring dig - også tid og sted - og suppler med varme, lys, musik, billeder og film, hvis du har har lyst til det. Og nyd det langsomt og i fulde drag med dine egne eller en andens kærtegn - som ikke nødvendigvis er målrettede mod orgasme. Nyd alt det dejlige, som du også mærker og så fint bekriver.

Måske kommer udløsningen, som du drømmer om (men jeg tvivler lidt), men ellers vær tilfreds med alt det andet. Orgasmen er trods alt kun en krølle på halen af kroppens nydelse og sex er meget andet dejligt.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen, speciallæge i kvindesygdomme


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Min kone vil ikke dyrke sex med mig mere!

2023-08-25 | 03:17

Jeg kan ikke komme når jeg har sex

2023-03-5 | 18:14

Hvorfor kan jeg ikke få en orgasme?

2022-03-6 | 13:08

Jeg får hurtig udløsning, hvad skal jeg gøre?

2021-01-29 | 16:01

Hvorfor skal min læge mærke mig i endetarmen?

2020-10-13 | 17:15

Jeg bløder ved samleje?

2020-07-30 | 23:13

Præstationsangst i sengen

2020-08-7 | 16:25

Jeg føler min mandighed forsvinder!

2020-08-5 | 12:34

Jeg har revnet min forhuddsstreng - skal jeg være bekymret?

2020-05-27 | 01:27

Kan vi blive forældre efter vi er fyldt 40?

2020-01-21 | 22:30


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons