Annonce

Sundhedsforsikring til børn

Forsikringer til børn kan være et svært emne at forholde sig til, da ingen forældre bryder sig om at forestille sig det værst tænkelige. Lige såvel som voksne, risikerer børn dog både at blive syge og at komme ud for ulykker. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i de forskellige forsikringer og muligheder, så man kan tage stilling til, om det er relevant eller ej i netop jeres situation.

Her kan du blive klogere på, hvad en sundhedsforsikring til børn er, og hvordan den dækker dit barns sundhed.

Hvad er en sundhedsforsikring?

En sundhedsforsikring er en privat forsikring, der dækker udgifter til behandling på for eksempel et privathospital eller ved en zoneterapeut, kiropraktor, psykolog m.m.

Forsikringen giver hurtig adgang til undersøgelse og behandling, fordi du ikke behøver at vælge behandling hos det offentlige i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst, men frit kan vælge et privathospital.

Mange har en sundhedsforsikring via deres arbejde.

Annonce (læs videre nedenfor)

Hvad er en sundhedsforsikring til børn?

En sundhedsforsikring til børn er den samme som den til voksne. Den omfatter så bare barnet i stedet.

Er barnet dækket af en forældres sundhedsforsikring via arbejdet?

Nogle børn er dækket af deres forældres sundhedsforsikring, mens andre ikke er. Det afhænger af, om forsikringen er udvidet til at dække børn.

Hvis barnet er dækket, skal man være opmærksom på, hvor længe barnet er dækket. Det kan være til og med barnets 18. leveår, men medforsikringen kan også allerede slutte, når barnet er fyldt 3 år.

Hvis du vil tjekke, om dit barn er dækket og hvor længe, så kan du tjekke det på Pensionsinfo. Du kan også spørge dit forsikringsselskab eller din arbejdsgiver.

Hvad dækker en sundhedsforsikring typisk?

En typisk sundhedsforsikring dækker, hvis du har udgifter til undersøgelser, behandling, medicin og genoptræning på et privathospital i forbindelse med dit barns sygdom.

Den dækker også, hvis dit barn i forbindelse med en ulykke eller sygdom skal behandles hos for eksempel en fysioterapeut, kiropraktor, zoneterapeut, akupunktør eller psykolog. Vær opmærksom på, at mange forsikringsselskaber har en begrænsning på antallet af sådanne behandlinger, for eksempel 10 behandlinger om året hos en fysioterapeut.

Forsikringen dækker først, når forsikringsselskabet har godkendt behandlingen. Du skal altså først henvende dig til dit forsikringsselskab – og derefter opstarte behandlingen.

Annonce (læs videre nedenfor)

Forskelle på privat sundhedsforsikring til børn og den offentlige sygesikring

Behandling på sygehus

Den offentlige sygesikring dækker som udgangspunkt behandling på offentlige sygehuse og hos praktiserende læger. Når dit barn er dækket af den offentlige sygesikring, kan du kun vælge behandling på et privathospital, hvis det offentlige ikke kan tilbyde dit barn udredning og behandling inden for behandlingsgarantien. Dette hører ind under et udvidet frit sygehusvalg.

Behandlingsgarantien betyder, at dit barn skal udredes og i behandling inden for 30 dage. Hvis det offentlige ikke kan tilbyde det, så overholder de ikke behandlingsgarantien, og så kan du vælge et privathospital.

Med en privat sundhedsforsikring kan du vælge, at dit barn skal undersøges eller behandles på et privathospital uanset offentlige ventetider. Det vil oftest betyde, at du har mulighed for at komme hurtigere til, end med den offentlige sygesikring.

Andre behandlinger

Hvis dit barn gennem den offentlige sygesikring skal behandles hos for eksempel en fysioterapeut eller kiropraktor, så skal dit barn have en henvisning fra lægen. Her yder det offentlige et tilskud til behandlingen, men resten af beløbet skal du selv betale.

Den private sundhedsforsikring vil typisk dække det fulde beløb ved behandlingen.

Er det relevant med en sundhedsforsikring til børn?

En sundhedsforsikring til dit barn er en tryghed – ligesom alle andre forsikringer. En forsikring træder i kraft, hvis dit barn bliver alvorligt sygt eller kommer til skade. Derfor vil du sikkert opleve, at der kan gå noget tid, før du får brug for forsikringen.

Men hvis det sker, så vil du have mulighed for at komme hurtigere til på et privathospital, hvilket for mange er en stor tryghed, hvis det værst tænkelige skulle ske, og du vil få alle dine behandlingsudgifter dækket. Hvis man gerne vil have den mulighed og tryghed, er sundhedsforsikringen god at have.

Hvis du vil vide mere om sygdomsforsikring, kan du besøge Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.

Læs flere artikler om sygdoms- og sundhedsforsikringer:


Sidst opdateret: 17.11.2020

Annonce