Annonce

Ekstreme hoftesmerter når jeg ligger mig ned?

Spørgsmål

Hej netdoktor,

Jeg har haft et problem meget længe som jeg endnu ikke kan finde en løsning på. Det er sådan at jeg får ekstreme hoftesmerter når jeg ligger på siden. Smerterne opstår IKKE på den side af hoften jeg ligger på, men derimod på den side af hoften som er øverst. Smerten kan komme uanset på hvilet underlag jeg ligger på, og opstår lige akkurat på det bredeste punkt af min hofte. Smerten opstår normalt efter mellem 2-30 minutter hvor jeg har ligget på siden.

Jeg har snakket med min læge som havde sagt jeg skulle ligge med en eventuel pude mellem benene, men det syntes ikke altid at hjælpe mig. Derudover sendte hun mig til en fysioterapeut som gav mig nogle øvelser som jeg så laver, samt jeg regelmæssigt dyrker motion. Derudover får jeg også behandling ved en kiropraktor men det hjælper ikke.

Hoftesmerter kan nogengange også opstå hvis jeg går meget lange ture, men hovedsageligt er det når jeg ligger på siden.

Det har stået på næsten så længe jeg kan huske, men det er blevet værre med årene og jeg er nu nået til et punkt hvor smerterne er så store at de ikke forsvinder selv efter jeg har skiftet liggestilling. Jeg har ikke nogen børn, så det kan ike have været en evt. Årsag. Jeg bekymrer mig dog alligevel meget om mit hofteproblem er noget der vil kunne forhindre mig i at kunne få børn engang.

Jeg har en smule hypermobile led i knæ, skulder, håndled og fingre, men har ikke fået konstateret det i hoften.

Tak på forhånd for hjælpen.

Mvh en spørger

Pige/kvinde, 27 år, 171 cm, 88 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger

Det er ikke nemt umiddelbart at besvare dit spørgsmål.

Der er undersøgelser der tyder på at der er nogle med smerter i hofteområdet, der nok har det på grund af hypermobilitet. Men der er ikke vist en sikker sammenhæng.

Umiddelbart kunne man tænke på at du har en hævet slimsæk ud for dit hoftefremspring, dette kan godt medfører smerter i hden hofte man ikke ligge på fordi benet "glider ned" foran det andet. Derved strammer senen på siden af benet på slimsækken. Kan også give smerter ved gang. Men, så burde det bare også gøre ondt nå du ligger på den. Så forklaringen passer ikke helt.

Du kan evt. tale med din læge om at få lavet en ultralydsundersøgelse af området. Eventuelt skal dette foregå via henvisning til en ortopædkirurg.

Jeg har desværre ikke bedre forklaring

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 09.05.2019

Annonce