Annonce

Fortsat hævet ankel, hvad kan jeg gøre?

Spørgsmål

Hej NetDoktor,

For et år siden forstuvede jeg min højre ankel. Jeg fik næsten ingen hvile, da min arbejdsgiver havde brug for mig allerede dagen efter ulykken. Jeg har senere været til lægen og blevet scannet og der er ikke tale om, noget skulle være brækket. Jeg begyndte på genoptræning, fitness, balanceboard, søgte fys, osteopat, kiropraktor og egen læge. Det går bedre med anklen, men foden er stadig hævet. Jeg har ikke ondt i anklen, hverken når jeg løber eller sparker til en bold, men den kan nive når jeg provokerer den, støtter på foden.

Mit spørgsmål er så; efter et år og stadig hævelse, skal jeg være bekymret for, om hævelsen nogensinde forsvinder? Jeg kan som sagt løbe relativt langt uden smerter, dog så spænder læggen op, og jeg kan syre til i foden under løb. Og skal jeg vende tilbage til noget RICE, og se om det hjælper på hævelsen?

Mvh. En spørger

Dreng/mand, 23 år, 172 cm, 71 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Det er desværre ikke helt unormalt, at man kan have hævelse i så lang tid, og måske lige så lang tid endnu.

Når du er blevet scannet, må man gå ud fra at der ikke er nogen skade, der fremprovokerer den fortsatte hævelse.

Du kan prøve at benytte dig af en kompressions strømpe. Det bedste vil være hvis du tager den på om morgenen og bruger den hele tiden. Også under sport (så skal du måske nok have flere par). Fortsæt din gode træning med anklen.

Jeg tror ikke du vil have så meget ud af RICE i hverdagen.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i Ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 05.06.2020

Annonce