Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Tandlægeskræk.

Spørgsmål:

Hej jeg er en dreng på 17 der lider af en meget slem tandlæge skræk, det er ikke godt da jeg sammentidig går rundt med en efterhånden del huller. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, bare jeg ser en reklame for tandpasta løber det mig koldt ned af ryggen, jeg har prøvet at være ved tandlæge 2 gange med det, men ligeså snart jeg ligger i stolen kommer skræken og jeg må opgive. Mit spørgsmål lyder derfor følgende: Er det ikke muligt at komme i total bedøvelse når man skal have lavet sine tænder, da jeg prøvede at få min lavet havde jeg både bedøvelse i munden og lattergas men ligemeget hjalp det. Så derfor ville jeg vide om det var muligt at få en total bedøvelse eller hvad kan man ellers gøre...

Svar:

Kære Tandlægeskrækpatient.

Dit problem er ikke enestående. Selvfølgelig kan du få lavet tænderne i helnarkose, men det er dyrt, og det løser jo ikke problemet til næste gang, du skal have ordnet tænderne. Der findes flere gode klinikker landet rundt, hvor man specialiserer sig i at hjælpe patienter med tandlægeskræk. Også på de to tandlægeskoler i København og Århus kan man søge hjælp. Du skal vide, at det i dag er muligt at få ordnet tænderne aldeles uden smerter. Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men prøv at ringe til en af de to tandlægeskoler og bede om hjælp; Århus Tandlægeskole 8942 4000 (spørg efter Rod Moore) eller Københavns Tandlægeskole 3532 6700.

Med venlig hilsen

Jens Kølsen Petersen

Lektor, specialtandlæge, M.S.

Sidst opdateret: 07.05.2001
Annonce