Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan kan jeg komme af med min flyskræk?

Spørgsmål:

Hej!

Jeg vil gerne vide hvad man kan gøre ved flyskræk? Jeg lider mere og mere af det og det er blivet ulideligt for mig at flyve, idet jeg bryder sammen i gråd, især lige når vi kommer ind i flyveren og under flyturen, når der opstår lufthuller turbelence.

Jeg ved ikke hvor jeg kan henvende mig eller om det er det man kalder angst, dødsangst eller panikansagt. Jeg tænker kun på hele flyveturen at vi flader ned med flyvet og på den sorg det må være for min familie mm.

Håber I har tid til at besvare mit spørgsmål, da det er et stort problem for mig og mine pårørende.

På forhånd tak.

Svar:

Kære Spørger

Rigtig mange mennesker kender til det, at have flyskræk i lettere eller sværere grader. Der findes forskellige psykologiske teknikker, som kan bruges til at få skrækken under kontrol. Det handler dels om at lære noget faktuel viden om fly og flyrejser (der jo er langt mere sikre end fx. at køre i bil) dels at lære at beherske sine følelser og tanker. Mange gange starter angsten en hel kaskade af tanker omkring den forestående katastrofe

og det kan man lære at kontrollere. Du kan finde psykologer der tilbyder den slags behandlinger i telefonbogen eller her på nettet (søg på flyskræk fx). Det er bestemt noget der kan behandles med godt resultat.

Med venlig hilsen

Poul Videbech

Psykiater

Sidst opdateret: 19.01.2002
Annonce