Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

En elev fra min klasse har mistet sin mor.

Spørgsmål:

Hej NetDoktor,

Jeg er nyansat folkeskolelære og jeg har et problem, som jeg ikke kan løse.

Jeg har en pige i min klasse som har brug for noget hjælp.

Hun mistede sin mor for 1 år siden og sin bedstefar for ca 2 måneder siden. Hun har svært ved, at give slip på faderen i skolen og på nuværende tidspunkt lukker hun alt ude og det er kun faderen der kan bruges. Det er forståeligt nok, da hun naturligvis er bange for at miste ham også, men faderen har lige nu givet lov til, at vi må undersøge mulighederne for at hjælpe hende.

Så mit spørgsmål er? Hvor kan jeg finde den bedst mulige hjælp i Ribe Amt, sorggrupper, psykologer som jeg kan kontakte og få råd og vejledning af til hende. Hun modtog lidt psykologhjælp da moderen døde, men kunne ikke bruge det til noget dengang, men nu har hun virkelig brug for det.

Kan I hjælpe mig med et godt råd, så ville jeg blive rigtig glad og lettet. Jeg ønsker bare det bedste for hende, så hun kan komme med i skolen og være glad.

Med venlig hilsen

Den bekymrede folkeskolelære Helle

Svar:

Kære Helle,

Når man er 6 år og mister en af sine forældre, kan det ofte være et problem, at få udbytte af psykologhjælp i tiden lige efter tabet. Nu er der gået 1 år og umiddelbart kan det være meget svært selv, at gennembearbejde tabet evt. sammen med ens nærmeste- og det er en naturlig reaktion at være i meget tæt kontakt med faderen i angst for også at miste ham.

De fleste skoler har en skolepsykolog tilknyttet og jeg vil derfor i første omgang foreslå dig at få en samtale med skolens psykolog eller primærkommunens psykolog m.h.p. samtaler hos en psykolog. Såfremt primærkommunen ikke har psykologer ansat ”køber” man sig normalt til psykologhjælp udefra eller fra amtet.

Det er naturligvis vigtigt, at din elev selv er motiveret for psykologhjælp og at hun har en god ”kemi” med den tilbudte psykolog.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 11.11.2003
Annonce