Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har fået en byld på ryggen og har fået at vide at det er en tvilling?

Spørgsmål:

Jeg har fået en byld på ryggen og har af lægen fået at vide det er en "tvilling"?! Jeg har noget svært ved at forstå at min formodede tvillingesøster kan dukke op på min ryg på nuværende tidspunkt. Kan denne forklaring virkelig være sand? Kan I evt. henvise mig til relevant litteratur ?

På forhånd tak for svaret

Svar:

Jeg kan desværre ikke udmiddelbart henvise dig til lettilgængelig litteratur om emnet.

Når man kalder en udvækst/knop (næppe en egentlig byld) for en tvilling, er det ikke fordi det er en rigtig mulig tvilling der sidder der.

Når vi udvikler os som fostre, bliver vi udviklet af mange forskellige slags celler alt afhængig af hvilken del af kroppen de skal blive til (eksempelvis knogler, hår, lunger etc.).

En sådan udvækst som kaldes en tvilling indeholder celler af forskellig art som principielt kunne være blevet til foskellige organer. Når en udvækst/knude indeholder sådanne celler istedet for blot en enkelt slags celler så kaldes den en tvilling. Altså skal du ikke gå med mærkelige tanker om at det kunne være blevet til en søste/bror.

Venlig hilsen

Hans Gad Poulsen

Ortopædi

Sidst opdateret: 31.08.2000
Annonce