Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min iskias-nerve gør ondt hver dag.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg har en MEGET øm iskias-nerve i mit højre lår. Det er værst om morgenen, og indtil midt på dagen. I løbet af dagen er det som om, jeg får varmet låret op og smerten aftager, men hvis jeg har en dag, hvor jeg ikke får rørt mig nok, gør den ondt hele dagen. Smerten resulterer i, at jeg næsten ikke kan bøje mig forover - børste tænder, samle ting op fra gulvet, eller sætte mig og rejse mig.

Jeg har været til min ryglæge, men det hjalp ikke noget. Vil det hjælpe med en blokade, ultralyd, eller hvad ved jeg?

Med venlig hilsen Dorte.

Svar:

Kære Dorte,

Du skriver, at du er blevet undersøgt af en læge med forstand på rygproblemer, så jeg går ud fra, vi kan udelukke, at der er problemer med din ryg.

Det kunne lyde som om, du har det der hedder "Piriformissyndrom". Iskias-nerven løber ud under en lille muskel der hedder Piriformis (bag på hoften/ballen) og dér kan der opstå stramning, som generer nerven og medfører smerter. I så tilfælde vil en fysioterapeut kunne instruere dig i udspændingsøvelser.

Jeg kan ikke umiddelbart anbefale blokade mod dette.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi.

Sidst opdateret: 08.03.2006
Annonce