Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan operation mod nedgroede negle anbefales?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har en søn på 16 år, som gennem ca. 6-8 mdr. har døjet med nedgroede negle på begge storetæer. Vi har prøvet penecillin, creme, bade osv. Nu er han så blevet tilbudt en operation, hvor man skærer neglene til og ødelægger nogent nede i knoglerne. Jeg har hørt skrækhistorier om fejlslagne operationer, hvor patienten er stillet som før. Hvad er normal procedure, og hvad er at anbefale.

Med venlig hilsen en tvivlende mor

Svar

Kære tvivlende mor

Hvis man ikke kan få styr på neglene ved bøjlebehandling osv. er operation ofte en god løsning. Som hovedregel skal man ikke "ødelægge noget i knoglerne", som du skriver. Nogle enkelte har en udbygning på knoglerne, som gør, at neglen ikke vokser normalt. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne denne udbygning på knoglen. Normalt går operationen ud på, at man ligesom laver en "kile" i begge sider så der er plads til neglen, derudover fjerner man lidt af kanten af neglen. I den forbindelse er det vigtigt, at man kommer "ind under huden" og får fjernet det tilhørende negleleje. Ellers kommer der blot ny negl. Ved denne operation opnår man altså, at der ikke længere vokser negl "ned i tåen".

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 09.10.2007
Annonce