Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har jeg fået et brudt på hælbenet?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg går til bouldering (klatring uden reb/sele op til 4-5 m højde, men med en stor og blød madras man falder ned på uden at slå sig), og for to uger siden faldt jeg ned fra 4 meters højde og landede på min højre hæl på betongulvet lige ved siden af den madras som resten af mig landede på. Jeg fik voldsomme smerter i hælen med det samme. Det var mest under og rundt om trædepuden og oppe på siden af hælen. Det gik over efter fem minutter, og jeg klatrede videre. Om aftenen og morgenen dagen efter kunne jeg slet ikke gå på hælen, men måtte humpe afsted på tæerne, da det gjorde mindst ondt. Jeg har stadig ondt, og har været meget stillesiddende i perioden efter, i håb om at det ville hjælpe, men jeg kan stadig ikke gå normalt og uden smerter. Hvad er der sket og hvad kan jeg gøre?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Først og fremmest, bør du få undersøgt, om du har fået et brud på hælbenet. Dette gøres via et rtg.billede. Tal med din egen læge om en henvisning til dette. Hvis du har fået et brud på hælbenet, kan det være du slet ikke må støtte på foden i længere tid. Det kan også være, du "blot" har stødt hælpuden, så der er sket nogle skader på denne. I så fald, kan du være øm i rigtig lang tid, og måske vil du have gavn af stødabsorberende hælindlæg.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi og idræt

Sidst opdateret: 08.04.2008
Annonce