Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har fået en bule på min albue, hvad kan det være?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har pludselig fået en bule på min venstre albue. Jeg har ikke stødt den og jeg er højrehåndet, så det ville være mere forståeligt hvis det var denne side. Den virker som om den er væskefyldt og den er på størrelse med et æg. Hvad kan det være? Er det noget jeg skæl have lægen til at se på?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Da du ikke beskriver voldsom rødme, smerter eller feber, lyder det som om du har fået en hævet slimsæk. Hyppigst vil man dog enten have slået armen eller lavet en overanstrengelse. Lidelsen som sådan er uskyldig, men da jeg jo ikke kan afgøre præcis hvad det er, uden at se din albue, synes jeg du skal lade din læge se på albuen, ved lejlighed. Hævelsen kan falde til ro af sig selv, men det kan være nødvendigt at få armen bandageret så den holdes i ro samt evt supplere med noget gigtmedicin, hvis det bliver ved med at genere dig.

Med venlig hilsen

Hans Gad johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi og idræt

Sidst opdateret: 08.04.2008
Annonce