Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min søn kan ikke sin holde sin krop i ro og svæver væk i sin indre verden, hvad kan vi gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min søn har nogle psykiske "problemer" . Hans far og jeg har i flere år undrede os hvorfor han har den adfærd som han har. Hans positive sider - er at han er en intelligent dreng, og extrem god til at beskrive sine følelser. Hans store problem er - at han ikke kan holde sin krop i ro og at han meget af tiden svæver væk i sin egen indre verden. Det er meget frustrende for hans omgivelser, (skole/kammerater - forældre m.m). Han bliver ofte skældt ud fordi han ikke kan sidde stille og ofte skældt ud fordi han ikke kan koncenterer sig om at høre efter. Han er selv meget frustreret over at han er anderledes og at han ikke kan "styre sig selv". Håber I kan komme lidt nærmere på hvad han "fejler" og hvad vi kan gøre som forældre til at finde årsagen til hans adfærd.

Venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Du skriver at din søn har svært ved at holde sig i ro og at han indimellem svæver væk i sin egen indre verden. Umiddelbart tænker jeg på, om din dreng måske har epilepsi eller ADHD (også kaldet DAMP). Det er lidelser, som man ikke kan diagnosticere som forældre. Det kræver lidt yderligere udredning som man henvises til gennem den praktiserende læge. Jeg kan se, at din dreng er 11 år gammel, så han skal nok enten henvises til pædiatrisk eller neurologisk afdeling for at få undersøgt om han har epilepsi, og en eventuel ADHD-problematik udredes via den lokale børne-psykiatriske afdeling. Specielt ved sidstnævnte kan der være nogen ventetid. I håb om, at I finder ud af, om din søn fejler noget, og i givet fald hvad.

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatriske sygdomme

Sidst opdateret: 11.06.2008
Annonce