Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg bliver altid rød i ansigtet, kan dette behandles?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 23 år. Jeg har det store problem at jeg næsten altid bliver rød i hovedet. Jeg har lidt af det siden jeg var omkring 18 år gammel. Det sker både over for familien, folk på arbejdet og folk jeg ikke kender. F.eks hvis der er en i supermarkedet der kommer for tæt på mig eller hvis der er en der spørger mig om noget, kan jeg få det helt "mærkeligt" og få hjertebanken og begynde at svede. Jeg har fået det så skidt med mig selv og har haft det problem i mange år. Vil gerne ud af min skald men ved ikke hvordan jeg gør da det nu er sådan et "gammelt" problem. Min nære slækting begik selvmord for omkring ni måneder siden så det har selvfølgelig gjort det hele værre. Føler at det altid og kun er mig det hele går ud over og vil så gerne have det bedre. Har fundet den sødeste kæreste og har fortalt ham om problemet. Har hørt at man kan få en operation for rødmen, så håber at kunne få svar på hvem jeg kan kontakte for at høre mere! om dette? Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Din spørger til din rødmen og en mulig operation herfor. Du skal først og fremmest vide, at det er et problem for mange mennesker og at det altså ikke er dig, som er "mærkelig". Du skriver, at du får hjertebanken og begynder at svede - jeg synes det lyder som angst-symptomer og muligvis har du social fobi, altså angst der optræder i sociale situationer. En del mennesker med denne tilstand har haft gavn af kognitiv adfærdsterapi, men du skal vide, at det er ret krævende af patienten at være i kognitiv adfærdsterapi. For så vidt angår en operation, kan jeg henvise til et link på DR. Jeg synes, at du skal diskutere det indgående med din praktiserende læge.

Med venlig hilsen

Hans Mørch Jensen

Speciallæge i psykiatri.

Sidst opdateret: 14.04.2009
Annonce