Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad kan årsagen til min livslange depression være?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Mit spørgsmål drejer sig om at da jeg var helt lille omkring de 4 vil jeg tro fik jeg hul i baghovedet. Jeg har i dag et hak ind i baghovedet hvilket jeg har lagt mærke til at ingen andre har, og jeg tænker så på om det kan have indvirkning på min depression som jeg har haft lige så længe jeg kan huske. Jeg har altid været nedtrykt og aldrig kunne se glæden i noget som helst. Jeg har hørt at når man får hul i hovedet kan der dannes arvæv som gror ind og trykker på hjernen, og det er egentlig det mit spørgsmål går på, om dette kan være tilfældet for mig og at det er derfor jeg lider af en livslang depression?

Med venlig hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Du oplyser, at du havde et hovedtraume som 4-årig og at du som følge af dette, har et hak ind i baghovedet. Du spørger om, dette traume og hak kan forklare, at du lider af en livslang depression. Jeg tror næppe, at traumet kan medføre en livslang depression. Jeg kan se, at du er 28 år og du skriver, at du altid har været nedtrykt og aldrig har kunnet se glæden i noget. Det får mig til at tænke på, om nedtrykthed er blevet en del af din karakter og din personlighed. Hvis dette er tilfældet, kan det være svært at ændre, da det generelt er meget vanskeligt at ændre personlighed. Du oplyser ikke, om du har søgt nogen form for behandling for tilstanden. Måske du kunne overveje dette - jeg vil tro, at din praktiserende læge kunnne hjælpe dig med at vurdere om nedtryktheden er en del af din karakter, eller en depressiv enkeltepisode. Hvis sidstnævnte gør sig gældende, er chancerne for effektfuld behandling større.

Med venlig hilsen

Hans Mørch Jensen

Speciallæge i psykiatri

Sidst opdateret: 26.08.2009
Annonce