Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan jeg opereres for mine skæve fingre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en ung pige på 21 der igennem tiden i folkeskolen, gymnasiet og nu universitetet har et problem med mine skæve lillefingre. Når jeg skriver i hånden bevirker den skæve lillefinger at jeg får meget ondt i det yderste led af fingeren og nogle gange giver det "stød" hele vejen op gennem min hånd. Jeg ville høre om der er nogen mulighed for at få en operation som gør at lillefingeren bliver lige og dermed ikke har det knæk ude for enden som gør at jeg holder hele håndens vægt der, som nok er årsagen til smerten? Jeg har selvfølgelig prøvet at holde anderledes på blyanten, men det gør bare at jeg får ondt i mine hypermobile led af den akavede stilling.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørge

Nu er det svært at afgøre, præcis hvordan dine fingre ser ud, ud fra et brev. Men der findes en del medfødte tilstende, hvor fingrene på den ene eller anden måde er "skæve". Fælles for dem er dog, at der som regel ikke kommer noget særlig godt resultat ud af at operere dem. '

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 22.11.2009
Annonce