Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er det en menisk skade?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg spiller fodbold på højt niveau. Lige før påsken 2009, fik jeg en knæskade. Mit knæ hævede meget op, og var meget ømt. Ved min læge fik jeg af vide at det var en menisk skade på den inderste menisken. Jeg blev henstillet til et sygehus (afdeling for led- og knoglebrud). Her fik jeg det samme at vide som ved min læge. Efterfølgende var jeg til fysioterapi og lavede genoptræning og styrkeøvelser. Efter 2 måneder fik jeg af vide, at jeg lige så stille måtte starte igen.

Der gik dog ikke ret lang tid før skaden brød op igen. Sidste gang skaden brød op var lige efter sommerferien, jeg var igen ved læge og fik samme besked ( det var menisken). Jeg har som førhen lavet styrkeøvelser og genoptræning. Mit spørgsmål er om det er normalt at jeg stadig føler ustabillitet i mit knæ, og ikke føler jeg rigtig er kommet nogen vejene? Det er nu 5 måneder siden jeg sidst blev skadet. kan det være rigtigt?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Der er et eller andet i din historie der ikke giver mening. Hvis alle er overbevist om, at du har en meniskskade, kan man ikke blive ved at sige "genoptræning". Det er kun ganske få, og små, menisklæsioner der heler af sig selv. Og i disse tilfælde er der nok ikke egentlige revner i menisken. Man bør da overveje om ikke du skal have en kikkertoperation for at få behandlet meniskskaden. Er man i tvivl, kan man evt. lave en MR scanning først. Hvis det derimod skulle være dine indvendige sideledbånd, skal man ikke operere, men derimod skal du lave en egtl. genoptræning.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopdkirurgi

Sidst opdateret: 16.02.2010
Annonce