Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan man få juridisk bistand når man er maniodepressiv?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er manio-depressiv og har været det i 10 år. Det sidste år har jeg svinget meget mellem depression og mani. I en manisk periode i sommers, købte jeg en helt ny bil, hvilket jeg ikke havde råd til - siden har jeg haft problemer med meget dårlig økonomi og har svært ved at betale mine regninger. Selv om jeg er godt medicineret går det mig meget på. Jeg har prøvet på at sælge bilen, men kan ikke komme ud af det uden en stor gæld, som jeg har svært ved at betale af på. Hvad kan man gøre i denne situation, hvor sygdom er årsag til ens impulskøb?? Vil jeg blive stemplet, hvis jeg får en form for juridisk hjælp til at lade handlen gå tilbage...Vil det forhindre mig i nogensinde igen at kunne købe noget stort, selv om jeg da vil være ved mine fulde fem. Jeg drømmer nemlig om at købe en Andelsbolig om nogle år - når jeg er helt gældfri. Håber i kan give mig et svar eller henvise mig til nogle som kan. Den ulykkelige.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Du oplyser, at du har en maniodepressiv lidelse og at din stemning svinger meget. Under en manisk periode købte du sidste sommer en bil, som du faktisk ikke havde råd til. Du overvejer at søge juridisk hjælp til at lade handlen gå tilbage og spørger hvad det kan få af konsekvenser. Hvis du har købt en bil sidste sommer, bliver det formentligt overordentligt svært at få handlen til at gå tilbage, medmindre bilforhandleren er dig meget venligt stemt. Hvad det måtte få af juridiske konsekvenser, hvis du søger advokatbistand, kan jeg desværre ikke svare på. Imidlertid vil jeg da pege på, at det er vigtigt, at du bliver medicineret så godt som overhovedet muligt i håb om at undgå stemningsudsving, for historien viser jo, at det kan få meget store konsekvenser for dig, hvis du svinger op i en mani. Med ønsket om, at du kommer ud af dine økonomiske problemer og bliver stemningsstabil.

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri.

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce