Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hævet slimsæk, hvad er behandlingen?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

I februar faldt jeg og slog min højre albue, den har siden været fyldt med væske og er hævet, jeg har kontaktet egen læge og fået at vide, at det er slimsækken omkring albuen der er smadret og at man intet kan gøre ved det. Den er meget øm og jeg kan ikke hvile på den. Mit spørgsmål er, om det kan være rigtigt at der intet er at gøre ved det?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

En slimsæk, eller bursa som det også hedder har vi mange steder i kroppen hvor vi udsættes for belastning. Det er en form for sæk, som danner væske for at hjælpe mod små stød eller andre belastninger. Hvis man f.eks ligger meget på knæ, vil slimsækkene på knæet som regel være ret tykke, for at afhjælpe trykket mod knæene. Hvis en slimsæk får en voldsom overbelastning som f.eks. et slag, bliver den irriteret og danner megen væske. Derved hæver den op. Det er ikke korrekt at man ikke kan gøre noget, men det er korrekt at man ofte ikke gør noget i starten, men venter og ser hvordan det går. Evt. kan man kortvarigt komme en gips på leddet for at lade den få ro. Man kan suge væsken ud og evt. samtidigt sprøjte lidt binyrebarkhormon ind i slimsækken, så falder den ofte til ro. Man kan også fjerne den kirurgisk, men det skal bestemt ikke være noget af det første.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 01.06.2010
Annonce