Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Spiseforstyrrelse

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er eks- anorektiker . Jeg har sultet mig selv i et stykke tid og har tabt mig. Jeg ved godt, at det er naturligt for kroppen at have spiseanfald, og jeg lader den også få det. Men nu får jeg det mange gange om dagen. Jeg har for eksempel i dag, da jeg kom hjem fra skole, spist hvad der vil svare til fire store portioner aftensmad. Ja, jeg ved, at min krop har brug for det, men jeg har nu spist alt for meget i fem dage.

Problemet er, at når jeg kommer hjem, spiser jeg det, jeg bør, til jeg er mæt, men så bliver jeg ved med at spise, spise og spise. Er der noget psykisk galt med mig? Skal jeg opsøge psykolog? Hvor lang tid efter er det normalt at overspise, så meget, at man får ondt i maven og falder i søvn med det samme? Bliver jeg overvægtig?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Du fortæller om dit spisemønster der er karakteriseret ved overspisningsperioder . Jeg er nu ikke helt enig i dit udsagn om, at det er naturligt for kroppen at have spiseanfald. At spise fire portioner aftensmad på en gang er jo i hvert fald nok lige i overkanten.

Du oplyser, at du er eks-anorektiker. Det er jo rigtig dejligt, at du er blevet anoreksien kvit, men ud fra din beskrivelse, vil jeg gætte på, at du fortsat har en spiseforstyrrelse. Behandlingen af spiseforstyrrelser foregår jo typisk på det psykiatriske center i dit lokaleområde. Hvis du ønsker at arbejde med problemet, kræver det nok en henvisning dertil fra din praktiserende læge, for det lyder til, at problemet er for stort til, at du selv kan magte det. Held og lykke med en eventuel behandling.

Med venlig hilsen

Hans Mørch Jensen

Speciallæge i psykiatri

Sidst opdateret: 12.01.2010
Annonce