Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Knæproblem

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver til jer efter længere tids frustration med mit knæ. Jeg har efter 13 måneder stadig ikke fået stillet nogen diagnose på mit knæproblem. For godt 13 måneder siden kom jeg ud for en arbejdsulykke i forbindelse med, at jeg skulle ned i knæ. Mit knæ gav en høj kliklyd, og jeg fik et vrid. Knæet hævede op, og jeg kunne stadig støtte let på det, men det kunne på ingen måde bøjes mere end 5 grader. På skadestuen mente de, at det var en fibersprængning, og at det ville gå over efter nogen uger.

Smerterne aftog lidt, men ved lettere brug af knæet klikkede det højlydt, når jeg gik, så knæet var småhævet og irriteret konstant.

Jeg vendte tilbage til hospitalet, og de valgte at lave en atroskopi af knæet, hvor de ikke fandt noget. Jeg fik efterfølgende foretaget en MR-scanning, og den viste bare lidt væske over knæ mellem lår og en større hævet fedtpude under knæ. Nu er der bare gået lang tid uden diagnose, så hvad er galt med mit knæ? Håber I kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Lige præcis, hvad der skete i forbindelse med din ulykke, kan være svært at sige. Men ud fra beskrivelsen og ud fra at, man ikke har kunnet finde noget, kunne en mulig forklaring være, at det var din knæskal, der gik delvist "af led".

Den er måske herefter øget bevægelig, og du får derfor en vedvarende irritation, og det er også den, der giver dig en fornemmelse af ikke at kunne bøje ordentligt. Hvis du er så irriteret i knæet, som du angiver, kan du eventuelt tale med din læge om at få en enkelt indsprøjtning med binyrebarkhormon til at dæmpe irritationen. Du skal herefter ikke forsøge at træne de næste 1-2 uger. Derefter skal du i gang med at træne de muskler, der holder knæskallen ind mod indersiden af knæet. Du kan for eksempel spørge en fysioterapeut til råds om disse øvelser. Du skal træne mindst tre gange om ugen i 6-8 uger, før du kan "begynde" at mærke forskel.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen,

speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret:
Annonce