Annonce

Efter min knæ operation, låser mit knæ og jeg kan ikke rette det ud. Hvad skyldes det?

Spørgsmål

Kæer netdoktor

For 5 måneder siden blev jeg opereret i korsbåndet i mit venstre knæ. 14 dage efter startede jeg fysioterapi 2 gange om ugen, og det gør jeg stadig. Jeg fik at vide at jeg efter 20 uger kan begynde at løbe meget langsomt og ikke for hurtigt. Men det kan jeg ikke.

Siden den dag jeg blev opereret til i dag har jeg haft smerter, samt ikke været i stand til at strække mit ben helt ud, hvilket betyder at jeg i praksis ikke kan gå lige. Derfor vil jeg nu spørge dig om hvad problemet er som forårsaget at jeg ikke kan strække mit ben ud? Der er nu gået 5mdr. siden operationen, og det er ikke normalt at der går så langt id før man kan gå normalt igen Hvad skyldes de smerter som jeg har? Det føles nogle gange som om mit knæ låser. Nogle gange kan jeg strække det helt ud, men det er sjældent Jeg håber i kan svare mig på dette, da det er virkelig invaliderende.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Ja, det lyder som om der er noget galt. Du burde afgjort kunne strække dit knæ nu 5 måneder efter. Har du ikke været til kontrol? Det er svært at sige præcis hvad der er galt. Men, hvis man ikke kan strække knæet efter en korsbåndsoperation, kunne man tænke på at opstramningen på dit nye korsbånd ikke er helt optimal,

Men, når du skriver at det ikke er hele tiden du har strækkeproblemer, lyder det som om der er noget der "kommer i klemme" i dit knæ. Dette kan være to ting. Enten kan det være noget irriteret og hævet slimhinde, eller også kan det være en skade på en en menisk. Hvis man har en skade på en menisk, kan noget af denne komme i klemme en gang imellem. Jeg vil foreslå du kontakter dem der har lavet dit nye korsbånd og får lavet en undersøgelse. Evt. kan det være nødvendigt med en MR scanning.

Hvis du har en meniskskade, skal du sandsynligvis have lavet en kikkertoperation (artroskopi). Men jeg synes ikke du skal acceptere tilstanden længere.

Hilsen Hans Gad Johansen, speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 20.11.2021
Annonce