Annonce

Jeg har ondt i læg- og lårmuskler. Hvad kan det skyldes?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg har i perioder gennem ca. 1 års tid haft smerter i de store lægmuskler bag på begge ben. Disse smerter forekommer uafhængigt af fysisk aktivitet. De kan endda være der, når jeg vågner om morgenen.

Når de er tilstede er de så udtalte, at jeg har svært ved at gå almindeligt og har besvær med at komme op og ned af trapper. De går så væk af sig selv efter et par dage. Jeg træner jævnligt styrketræning (kun på almindeligt motionsniveau et par gange om ugen), og jeg har bemærket at jeg har mere end almindeligt besvær med også at lave øvelser der har med de store lårmuskler at gøre - jegkan faktisk kun løfte det mindst mulige på træningsmaskinerne (som er meget lidt). Dette har jeg ikke haft problemer med før.

Tror i der er en sammenhæng mellem de 2 ting? Kan lægmuskler og lårmuskler pludselig få "en eller anden sygdom" når jeg nu ellers ikke fejler noget andre steder i kroppen. Jeg blev for en del år siden undersøgt pga. nogle øjenproblemer, og blev i forbindelse med udredningen set af en reumatolog, der oplyste at jeg måske "engang med tiden kunne udvikle Mb. Sjøgren" hvis denne information kan hjælpe.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

De symptomer du beskriver er meget uspecifikke. Det passer ikke entydigt ind i et enkelt sygdomsbillede, men kan være et symptomer på mange forskellige ting. Det behøver ikke nødvendigvis handle om sygdom, men jeg syntes du bør undersøges.

Min umiddelbare tanke, kunne være en problematik relateret til ryggen, eller en påvirkning af nervesystemet. Nærmere tror jeg ikke man kan komme det ud fra de oplysninger du giver, der skal undersøgelse til!

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 20.12.2027
Annonce