Annonce

Jeg har skadet min menisk og har løst korsbånd. Går det over af sig selv?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg er for knap 1 år siden faldt under en tur til Italien, og fik her skadet min menisk. Var i gennem en kikkert operation i januar, hvor de konstaterede at min menisk kun var trykket og altså ikke gået i stykker. Derudover fjernede de nogle irriterede slimhinder i mit knæ.

Fordi jeg havde haft meget ondt blev jeg sendt til genoptræning, som sluttede for ca. 5 måneder siden. Fik at vide at jeg skulle fortsætte med mine øvelser som jeg til stadighed laver minimum 2 gange dagligt, da min læge sagde at mit korsbånd ikke var ''stramt'' nok. Mit problem er at jeg er begyndt at få mere og mere ondt på indersiden af mit knæ igen, selvom jeg passer meget på hvad jeg laver, og har begrænset min fysiske aktivitet så vidt det nu er muligt.

Er det noget jeg skal være bange for? Eller er det meget normalt efter den type skade, og noget jeg skal forvente går over af sig selv igen?

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Du skriver ikke om du har haft en skade på korsbåndet. Ellers er det lidt underligt med din læges besked om at dit korsbånd ikke er stramt nok. Hvis man har haft en delvis overrivning, kan det godt virke som om korsbåndet er revet helt over. Hvis du ikke har haft en sådan skade er du muligvis bare "mere bevægelig end normalt".

Hvis du havde en "trykket menisk" som du siger og der ikke var andre skader, burde symptomerne være forsvundet et år efter og ikke tiltage. Jeg synes du skal bede din læge om at få lavet en ny vurdering af dit knæ. Måske har du alligevel en større skade på din menisk end man kunne se i første omgang.

Hilsen Hans Gad Johansen, speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 20.10.2021
Annonce