Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min læge foreslår antidepressiv medicin mod mine kroniske smerter. Hvad er jeres erfaring?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg er en kvinde på 37 år, og jeg har gennem livet fået 3 piskesmæld det sidste i 2005. Jeg har mistet 60% af min arbejdsevne men er dog 20 timer i fleksjob om ugen.

Jeg får botox behandlinger hver 3 til 4 måned med god effekt, men har dog også fået medicin ved siden af bla. smertestillende og noget muskel afslappende til natten. Men lægerne sagde at det ikke arbejder godt sammen med botox behandlingerne, så nu har jeg været fri for medicin i 2 måneder og skal nu starte op på noget nyt medicin da jeg har så ondt og ikke kan passe mit arbejde.

Jeg har fået anbefalet noget der hedder Amitriptylin DAK 10 mg. Jeg skal starte med 10 mg og der efter trappe op gennem de næste 4 uger med 10 mg/uge så jeg ender med at tage 40 mg. Jeg ved at det bruges mest til depression, men jeg syntes der er mange bivirkninger ved dette medicin, så lysten til og tage det er ikke stor. Men jeg vil også gerne af med mine smerter, så mit spørgsmål går på om i har erfaring eller har hørt om nogen som har fået medicinen som smertebehandling og hvordan det er gået dem. Jeg håber meget og høre fra jer.

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Du har ret i at Amitriptylin bruges til behandling af depression. Det er et såkaldt Tricyklisk antidepressivum . Det anvendes mod såkaldte neuropatiske smerter , som f.eks. kan opstå ved et piskesmæld.

Det er egentlig ikke den antidepressive effekt man udnytter til smertebhandling og dosis er også meget mindre end ved depressioner. Effekten ved smerter plejer at indtræde ret hurtigt.

Jeg synes bestemt du skal prøve det. Hvis du skulle få bivirkninger, må du opveje dem mod effekten af behandlingen.

Venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i Ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce