Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har jeg konstante smerter i min ryg, hofter og bækken?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Jeg skriver til jer, fordi jeg har store problemer med min ryg, hofter og bækken. Jeg håber, at I kan komme med et bud på, hvad det kan være.

Min nedre ryg, bækken og hofter er stive og låste, når jeg står op om morgenen eller har siddet ned i længere tid. Jeg starter af den grund med at vralte som en gås, indtil jeg er varmet op. Jeg vågner flere gange om natten på grund af smerter og stivhed.

Når jeg har gået tur eller trænet, ender jeg med samme smerter og vralten. Det stråler ned gennem lysken og indersiden af lårene, og det knækker meget i min højre hofte.

Jeg har været ved læger, hvor den ene snakkede om slidgigt, og den anden sagde, at det var jeg for ung til. Han checkede min ryg for skævhed, hvilket han ikke fandt.

Fakta er, at jeg har konstante og til tider uudholdelige smerter, og jeg aner egentlig ikke, hvorfor eller hvad mit næste skridt skal være - håber I kan hjælpe!

Mange hilsner,

En Spørger

Svar

Kære Spørger,

Det er næsten umuligt at sige, hvad du fejler ud fra beskrivelsen. Jeg hæfter mig dog ved, at du er i stand til at træne, selv om du ikke skriver, hvordan du træner.

Jeg tror ikke umiddelbart, der er en sammenhæng mellem, at det knækker i hoften og dine andre symptomer. Din ”knækken i hoften” kan godt skyldes at en sene glider hen over knoglen ved visse bevægelser.

Jeg synes bestemt, du skal bede om en henvisning til en ortopædkirurg med henblik på at få undersøgt din ryg. Det kan være overbelastning, hvor dine sener er irriterede, men du kan også have udviklet en lille forsnævring i ryggen, så der ikke er plads nok til dine nerver (sjældent symptomer til begge sider), og det kan behandles.

Jeg synes, du må ”insistere” på at blive henvist.

Med venlig hilsen,

Hans Gad Johansen,

Speciallæge i idræts- og ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 27.01.2013
Annonce