Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad skyldes mine lændesmerter?

Spørgsmål

Fakta:

Alder:43 år

Køn:Kvinde

Vægt:81 kg

Højde:179 cm

Lidelsens varighed:16 måneder

Medicin:Longo vital, Ramipril, Panodil zapp, Ipren.

Andre sygdomme:Ingen kendte

Kære Netdoktor

Jeg har lænderygsmerter og er undersøgt af egen læge, rygcenter, neurolog, kiropraktor og idrætsfysiolog

Til trods for alle disse undersøgelser, har man ikke fundet noget der kan forklare mine smerter.

Både læge og ortopædkirurg har forsøgt indsprøjtning med binyrebarkhormon, som har virket delvist i en kortere periode. Senest har min egen læge henvist mig til gynækolog, for at få undersøgt, om smerterne kan hænge sammen med mine fødsler.

Smerterne er daglige, men ikke konstante, og de sidder primært venstresidigt helt ind mod korsbenet. Smerterne vil jeg beskrive som brændende/sviende, og de kan for eksempel komme, hvis jeg kører i bil. De kommer også hvis jeg sover på ryggen, sover på venstre side, sidder for længe på en stol eller står op for længe.

Jeg oplever også stivhed om morgenen, som kan bedres ved at gå en kortere tur i moderat tempo. Jeg oplever også smerter/træthedsfølelde i lændeområdet. Jeg forestiller mig selv, at der er en form for inflammation inde i venstre bækkenled, men ingen af ovennævnte undersøgelser har vist noget unormalt.

Jeg er meget berørt på min livskvalitet, og ved aldrig, hvordan ryggen vil have det den kommende dag. Jeg håber, at ovenstående er fyldestgørende nok - det er svært at beskrive smerter.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

På DoctorsOnly retter fokus sig ret hurtigt mod leddet mellem bækkenet og ryggen - det såkaldte sacroiliacaled. Det er det samme led som din egen mistanke retter sig imod, altså det du kalder for bækkenleddet. Det er velkendt, at en inflammatorisk tilstand i dette led kan give de nævnte symptomer.

Selvom du har fået undersøgt ryggen, vil vi derfor anbefale at dette led undersøges særskilt med røntgen- eller CT-scanning.

Hvad årsagen til en eventuel inflammation i leddet må være, kræver videre udredning og kan ikke beskrives ud fra den foreliggende information.

Med venlig hilsen

Lægerne fra Doctors Only

Netdoktor har indgået et samarbejde med DoctorsOnly, som er et eksklusivt online netværk for læger i Danmark. Udvalgte spørgsmål, der er blevet sendt til Netdoktors brevkasse, vil blive videresendt til DoctorsOnly.dk, hvor alle lægerne i netværket kan bidrage med deres bud på, hvad der kan være i vejen, og hvordan spørger bedst kan hjælpes videre. Netdoktor videresender kun spørgsmål med spørgers accept, og spørger forbliver anonym.

Sidst opdateret: 13.05.2011
Annonce