Annonce

Har jeg anoreksi?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 13 år, jeg er 175 cm høj og vejer 47 kg. Jeg har siden efterårsferien prøvet at tabe mig, og jeg har tabt cirka otte kilo, men er stadig ikke tilfreds med min krop.

Jeg får tit at vide, hvor tynd jeg er. Mine forældre er også begyndt at bemærke mit vægttab, og de holder altid øje med, at jeg spiser rigeligt mad. Jeg spiser en kvart bolle til morgenmad og springer altid frokosten over.

Jeg har ikke haft min menstruation i snart to måneder, og jeg løber eller laver pop-pilates næsten hver dag. Jeg har haft uger, hvor jeg har været svimmel hele tiden, og i sidste uge besvimede jeg to gange.

Jeg har svært ved at sove og ligger flere timer i min seng, før jeg falder i søvn. Jeg fryser konstant, og min kropstemperatur ligger på 36,6 grader. Jeg føler, at det vil være godt for mig at tabe nogle kilo. Jeg vil gerne ned på 43 kilo, og jeg synes selv, at jeg har kontrol over det. Er det normalt, eller har jeg anoreksi?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for din mail. Du spørger, om du har anoreksi , og jeg vil sige, at det lyder, som om du er ved at udvikle sygdommen. Du kan læse mere om spiseforstyrrelser her .

Anoreksi er ikke en helt sjælden sygdom. Det betyder, at andre har skrevet ind om sygdommen før dig. Du kan se et af brevkassespørgsmålene med svar her .

Det er for meget at træne hver dag, og en kvart bolle til morgenmad er simpelthen for lidt. Dit vægttab er gået hurtigt. Hvis du vejer 47 kilo nu og er 175 cm høj, så skal du absolut ikke tabe dig mere.

Når du konstant fryser, har en kropstemperatur på 36,6 grader, går rundt og besvimer og menustruationen udebliver, så er det, fordi din krop stritter imod. Du spiser for lidt og træner for meget, og det er usundt. Behandlingen af spiseforstyrrelser varierer lidt, alt efter hvilken region du bor i, men bestil tid til en konsultation hos din praktiserende læge, og tal med ham eller hende om, hvilke muligheder der er for behandling i netop din region.

Du bliver nødt til at komme i behandling snart, ellers ender det galt.

Med venlig hilsen

Hans Mørch

Speciallæge i psykiatri

Sidst opdateret: 23.01.2014
Annonce