Annonce

Jeg har forstuvet min fod og hævelsen og smerten vil ikke forsvinde. Hvad kan jeg gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

For tre uger siden vred jeg voldsomt om på min venstre fod. Dette resulterede i, at min ankel hævede helt ekstremt op i løbet af maksimalt fem minutter. Jeg kunne støtte en smule på foden lige efter uheldet, men det gik hurtigt således, at jeg overhovedet ikke kunne støtte på foden.

Eftersom det skete derhjemme, puttede jeg is på med det samme og lagde en masse puder under den dårlige fod.

Min kæreste lagde en elastikforbinding på, hvilket gjorde afsindigt ondt. Efter en uge tog jeg til lægen fordi foden stadig gjorde meget ondt. Han sendte mig til røntgen, der ikke viste noget. Jeg fik at vide, at det var en meget kraftig forstuvning jeg havde.

Nu er der gået over tre uger siden jeg vred om, og jeg kan stadig på ingen måde støtte på foden eller vippe med tæerne. Den er også stadig enormt hævet og dunker meget. Jeg har ringet til lægen flere gange, men han vil ikke undersøge den igen, da han siger den bare er forstuvet og at jeg SKAL gå på den. Det kan jeg bare slet ikke.

Hvad skal jeg gøre ved min fod? Jeg har bare så ondt, og kan ikke have hverken sko eller strømper på, på grund af smerter og hævelse.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Det er svært præcist at rådgive vedrørende din ankel, når jeg ikke har set den.

Du har fået taget røntgenbillede og lægen har vel formodentligt undersøgt din fod. Så, som udgangspunkt, er der ikke så meget du kan gøre lige nu.

En svær forstuvning kan give problemer i lang tid. Også væsentlig længere tid end tre uger.

Hvis du virkelig har så ondt som du skriver og foden stadig hæver voldsomt efter tre uger, så synes jeg det må være rimeligt, at der er en læge der vurderer din fod igen. Eventuelt vil du have glæde af en form for bandage/støvle til at støtte din fod.

Jeg synes du må "insistere" på at få foden vurderet igen. Det er slet ikke sikkert man kan/skal gøre mere og i så fald må du være tålmodig selv om det er svært.

Det ville hjælpe på hævelsen hvis du kan komme i gang med at bruge muskulaturen/bevæge foden.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopæd- og idrætskirurg

Sidst opdateret: 09.12.2014
Annonce