Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhed | Brystkræft

Økonomisk støtte til dig, der har brystkræft

En brystkræftdiagnose, et længere behandlingsforløb og måske også en lang vej tilbage til hverdagen og arbejdslivet vil påvirke økonomien for de fleste. Du kan heldigvis få økonomisk hjælp, som kan hjælpe med at dække en lang række udgifter.

Offentliggjort: 28. Februar 2023

En brystkræftdiagnose, et længere behandlingsforløb og måske også en lang vej tilbage til hverdagen og arbejdslivet vil påvirke økonomien for de fleste. Du kan heldigvis få økonomisk hjælp, som kan hjælpe med at dække en lang række udgifter.

Nyt nyhedsbrev om brystkræft

Denne artikel er en del af Netdoktors nye nyhedsbrev om brystkræft, hvor du får nøje udvalgt viden om sygdommen, uanset om du selv har brystkræft eller er pårørende.

Du kan læse mere og tilmelde dig nyhedsbrevet her.

Forsikring

Har du fået en brystkræftdiagnose, er det en god idé at tale med din forsikring. Mange er nemlig forsikret mod kritisk sygdom gennem deres pensionsselskab, sådan at man får udbetalt en sum penge, hvis man skulle blive ramt af for eksempel brystkræft.

Læs mere om forsikring ved kritisk sygdom her.

Transport til og fra sygehuset

Bor du over 50 kilometer fra sygehuset, kan du få betalt transporten, når du skal til og fra behandling. Du er også omfattet af transportgodtgørelsen hvis du er pensionist, eller hvis du ikke er i stand til at tage offentlig transport ind til sygehuset og hjem igen.

Læs mere om betaling af transportudgifter her.

Tilskud til medicin

Der findes forskellige former til medicintilskud. I de fleste tilfælde er det lægen, der skal søge om tilskuddet.

Du kan læse mere om forskellige tilskud til medicin her.

Tilskud til psykologsamtaler

Mange brystkræftpatienter og -pårørende kan have behov for at tale med en psykolog om sygdommen. Det kan man også få tilskud til. Man kan få dækket 60 procent af udgifterne til psykologen, og tilskuddet gælder 12 konsultationer.

Læs mere om tilskud til psykologsamtaler her.

Økonomisk hjælp til brystproteser efter operation

Som en del af behandlingen er man i nogle tilfælde nødt til at fjerne brystet helt eller delvist. Brystet kan efterfølgende erstattes af en protese. Det kan man også få økonomisk hjælp til. Dette tilskud søges ved hjælpemiddelafdelingen i kommunen. Du kan enten henvende dig direkte, eller tale med din læge eller dit behandlingssted om muligheden for økonomisk støtte til en brystprotese.

Tilskud til paryk eller anden hovedbeklædning

En kendt bivirkning til især kemo- og stråleterapi er hårtab. Hvis man har mistet sit hår under behandlingen, kan man få tilskud til paryk eller anden hovedbeklædning.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .

Tilskuddet er i 2023 på 4033 kr. for paryk og 1523 kr. for anden hovedbeklædning.

Det er forskelligt fra hospital til hospital, hvordan de afregner. Derfor er det en god idé at spørge dit behandlingssted, hvordan proceduren er, inden du køber paryk eller hovedbeklædning.

Økonomisk hjælp til efterladte

Er du pårørende, kan du i nogle tilfælde få økonomisk hjælp, hvis din samlever eller ægtefælle dør af sin kræftsygdom. Er du folke- eller førtidspensionist, og var din samlever/ægtefælle også folke- eller førtidspensionist, så har du ret til at få udbetalt dennes pension i tre måneder efter dødsfaldet. Det kan du læse mere om her.

Det er i nogle tilfælde også muligt at få økonomisk hjælp til begravelsen. Beløbets størrelse afhænger af faktorer som formue, familieforhold og eventuelt ægtefælles formue. Du kan læse mere og søge om begravelseshjælp her.

Der er altså mange muligheder for at søge økonomisk støtte til alt fra medicin til transport og paryk, og det kan måske være med til at tage lidt af presset i hverdagen. Ovenstående er blot et udvalg af de muligheder, der findes.

Du kan læse Kræftens Bekæmpelses fulde liste over muligheder for økonomisk og juridisk hjælp her.


Kilder: Kræftens Bekæmpelse, Forsikringsguiden, Ældre Sagen og Borger.dk

Kommentér denne artikel

Der er endnu ingen kommentarer på denne side


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons