Nyhedsbrev
Nu kan du få viden om overgangsalder og gode råd til at håndtere symptomer og gener direkte i din indbakke.
Du kan til enhver tid afmelde vores udsendelser ved at klikke på et link, der findes i alle udsendelser. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik.
Når man har kræft, har man brug for hjælp til at komme godt gennem sit kræftforløb, og som nær pårørende kan man give uvurderlig praktisk støtte og omsorg.
At få en kræftdiagnose kan føles som et stort kontroltab. Mette Stoltze genvandt noget af kontrolfølelsen ved at ændre sin livsstil og samtidig engagere sig i sit behandlingsforløb.
Smerter i ribbenene, træthed og generel utilpashed gav Lisbeth følelsen af, at der var noget galt. Og hun havde ret. En CT-scanning viste metastaser i et ribben fra den brystkræft, der ellers havde været i ro i 18 år. Men vejen til udredning var svær, og hun måtte selv presse på for at blive undersøgt.
20-30 procent af brystkræftpatienter får hævelse i den ene arm, såkaldt lymfødem, efter deres kræftbehandling. Hævelsen kan være ubehagelig og kan i yderste tilfælde blive kronisk.
Som brystkræftpatient har du mulighed for at få hjælp og rådgivning, så du kan komme bedst muligt igennem dit brystkræftforløb. Læs her, hvilke tilbud der findes.
I 5-10 procent af brystkræfttilfælde spiller arvelighed en rolle. Det skyldes nogle nedarvede genvarianter i BRCA1- og BRCA2-generne. Læs om de arvelige genvarianter og brystkræft her.
Da Isabel Kyrel fik brystkræft, var det ikke frygten for at dø, der skræmte hende mest. Det var frygten for at miste håret. Læs hendes historie her.
Kræftdiagnose, operation, kemo og antihormonbehandling kan helt naturligt påvirke ens sexliv. Læs her om, hvordan du kan tackle det.
Nogle gange sker der fejl i diagnosticeringen eller behandlingen af brystkræft. Hvis disse fejl medfører, at man får skader, kan man søge om erstatning ved Patienterstatningen.
Netdoktor har lavet en ordbog til dig, der har brystkræft tæt på. Brug for eksempel ordbogen ved kontroller, i forbindelse med din behandling eller som hjælp til at tale med dine pårørende om sygdommen og behandlingen.
En brystkræftdiagnose, et længere behandlingsforløb og måske også en lang vej tilbage til hverdagen og arbejdslivet vil påvirke økonomien for de fleste. Du kan heldigvis få økonomisk hjælp, som kan hjælpe med at dække en lang række udgifter.
Brystkræft er den mest almindelige kræftform blandt danske kvinder. Ofte mærker kvinden selv en knude og går til sin læge. Her kan du læse om, hvad man skal være opmærksom på, når man undersøger sine bryster for knuder.
Kan man få brystkræft af at bruge deodorant? Eller af at tage p-piller? Der er meget viden om, hvad der øger risikoen for brystkræft. Her får du svar på 10 typiske spørgsmål om brystkræft.
Godartede knuder i brysterne eller fibroadenomatose, som det også kaldes, forekommer hos hver tredje kvinde. Hvis man opdager en knude i brystet, bør man altid søge læge for at få knuden undersøgt.
Brystkræft er den hyppigste kræftsygdom hos kvinder og rammer cirka en ud af ti. Har kan du læse om årsager, symptomer, diagnose og behandling.
Vidste du, at Netdoktor har et stort udvalg af online magasiner om sygdom og sundhed. Du kan blandt andet blive klogere på ADHD, svær overvægt og CLL. Se udvalget her. »
Netdoktor laver nyhedsbreve både til dig, der er syg, dig der er pårørende og dig, der bare er interesseret i sundhed og sygdom. Se udvalget og tilmeld dig her. »
Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.